DONEER €1 PER DOELPUNT VAN ORANJE IN WEDSTRIJD TEGEN QATAR 

Pro2Foundation roept op tot donatie van €1 per doelpunt van Oranje in de wedstrijd tegen Qatar op 29 november as. “Op deze ludieke manier help je indirect toch de arbeidsmigranten en maken we als Nederlanders toch een statement tijdens dit WK”, aldus Gerard Arink, van Pro2Foundation.

Social media campagne

Via een campagne op social media worden fans en bedrijven opgeroepen een donatie te doen. Dat kan een vast bedrag zijn of een bedrag per doelpunt van Oranje. Via Geef.nl kan dit laagdrempelig, met een QR code en zonder overige kosten.

De FIFA en Qatar hebben zich schaamteloos tijdens dit WK. De ONE-LOVE armband van Oranje werd verboden evenals het shirt van België waarin het woord LOVE te lezen was. Alle acties die ook maar enigszins in verband kunnen worden gebracht met doelgroepen die worden gediscrimineerd in Qatar, worden bij voorbaat verboden.

“Daarom moeten we creatief zijn om tijdens dit WK toch iets te kunnen organiseren voor de arbeidsmigranten en als statement. En met deze ludieke actie slaan we twee vliegen in één  klap. Want toch niet alles is door de FIFA en Qatar te regisseren?”, vervolgt Arink.

Het idee van de actie kwam indirect van Jan Terlouw die in een uitzending van Op1 het idee opperde om €10 per wedstrijd van het NL elftal te doneren. Op dit idee zijn we voort gaan borduren. Jan Terlouw ondersteunt deze actie daarom van harte (zie link hieronder).

Pro2 foundation 
Pro2 Foundation is voorstander van dit WK, maar ook van goede arbeidsomstandigheden voor de arbeiders die dit WK mogelijk maken. Er wordt geld ingezameld om in Nepal bedrijven op te zetten zodat de arbeidsmigranten niet meer naar landen als Qatar hoeven voor een baan. Het lange termijn doel is banen creëren die worden vervuld door ex-immigranten en hun familieleden. Mensen zullen worden opgeleid voor die banen en voor hun kinderen zal onderwijs worden geregeld. Om een beeld te geven wat de Pro2 Foundation met het geld gaat doen:

  • Voor €50 kan 1 kind een jaar naar school.
  • Voor €1.000 per jaar kan structureel 1 baan worden gecreëerd.

Voor €500.000 kan een bedrijf en sportmerk worden gestart met banen als doel in plaats van een winstoogmerk. Meer info: www.geef.nl

 

Deel Geef via social media en laat familie en vrienden weten dat zij het verschil kunnen maken voor een ander of voor een van de 4.000+ goede doelen.

 

Bijlagen

Hyperlink Don’t turn your back

 

 

Hyperlink Geef.nl

 

 

Hyperlink Jan Terlouw

 

 

Cruyff / Pro2 Foundation:  www.dontturnyourback.com of +31 6 53761373 (Gerard Arink, voorzitter Pro2 Foundation) of via Info@pro2foundation.com

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie