Dankzij een zwaar bevochten, maar ook verdiende, 2-1 overwinning tegen SV Langeberg heeft KVC Oranje goede zaken gedaan wat betreft haar positionering op de ranglijst van de derde klasse B.

KVC Oranje was (en is) blijkens die lijst hofleverancier in gelijke spelen. De ploeg van trainer Paul van Putten speelde al vijf keer gelijk en is op dat onderdeel de absolute koploper van de ploegen in 3B. Op de enige, echt belangrijke ranglijst echter leveren die resultaten weinig op. Met een enkel puntje immers schiet je niets op. Mede daarom hamerde Van Putten in de wedstrijdbespreking erop dat er gewonnen moeste worden van sv Langeberg. Hij herhaalde die woorden een paar keer, om dan te eindigen met: ,,Ik neem aan dat jullie nu allemaal ‘trainer je hebt gelijk’ roepen.” Even werd het stil, maar dan, in koor: ,,Trainer je hebt gelijk.”

Of het door de speech van Paul van Putten kwam zullen we nooit weten, maar KVC Oranje begon in tegenstelling tot vorige week, goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. De ploeg was aanvankelijk ook de bovenliggende partij en sv Langeberg moest zich in die fase beperken tot het tegenhouden van de opponent. Kansen kwam er ook voor oranje-wit. Niels Lanckohr verscheen, na een een-tweetje met Chadney Jeukens, oog in oog met gastenkeeper Jeffrey Boon. De punter van Lanckohr ging langs de keeper, maar tevens naast de linker paal van diens doel. Even eerder had Bob Roberts na een hoekschop van Chadney Jeukens vanaf rechts over de veste van Boon gekopt.

Was KVC Oranje lange tijd de bovenliggende partij, naarmate de eerste helft vorderde wisten de gasten uit Brunssum het evenwicht te herstellen. De ploeg van de aan het eind van het seizoen vertrekkende Belgische trainer Ron Czornyj -hij zal worden opgevolgd door Jorrit Dacier-  werd ook een aantal keren dreigend, in eerste instantie zonder echte kansen te creëren. Een afstandspegel van Keano van der Heijden werd met moeite gekeerd door thuisclubdoelman Lars van der Weide en een schot van de rechter van Sven Snelting verdween net naast de rechter kruising. De eerste wat grotere kans betrof een inzet vanaf rechts van  Milan Arets, die echter ten koste van een hoekschop werd gekeerd door Lars van der Weide. Het sterkere optreden van de bezoekers in het tweede deel van de eerste helft -een standpunt overigens dat na afloop niet door iedereen werd onderschreven, of zelfs bestreden-  leverde op slag van rust de 0-1 op. Conner Mevis kon vanaf links voorzetten. Keano van der Heijden mocht in de kleine backlijn, vogelvrij voor Van der Weide, intikken en de 0-1 was een feit. Tevens de ruststand.

Na de hervatting moest KVC Oranje op jacht naar herstel van de opgelopen averij. In eerste instantie lukt dat niet. Men wist niet echt gevaarlijk te worden en als het even tegen had gezeten, had het 0-2 gestaan. Een afstandspegel van Dani Heesbeen ging via de vingertoppen van Lars van der Weide tegen de binnenkant van de linker paal, maar niet tegen de netten. Even na het uur lag aan de overkant de 1-1 in het net. Een schitterende aanval en dito afronding lag er aan ten grondslag. Shensley Angela stuurde Tom Konings op rechts de diepte in. De laatste leverde een koninklijke voorzet af, die door Chris Frauenrath, hoog in de lucht hangend, Jeffrey Boon kansloos latend, magistraal, tegendraads, in de rechter bovenhoek werd gekopt: 1-1. Waar alle KVC-adepten genoten van het in hun ogen wonderschone doelpunt, daar bromde men aan gastenzijde over het volkomen onnodige balverlies dat aan de KVC-aanval vooraf was gegaan. Zo zie je maar weer, waar mensen naar voetbal kijken, hoor je verschillende versies over het gebeuren, veelal afhankelijk van het antwoord op de vraag vanuit welke hoek je naar het schouwspel kijkt.

Een kwartier voor tijd was het opnieuw raak voor de thuisclub. Nu stuurde Scott Vienerius ploeggenoot Shensley Angela op rechts de diepte in. Angela behield het overzicht en legde af op Chris Frauenrath die nu -met zijn rechter- beheerst uithaalde. De bal ging rechts onder, langs Boon, tegen het net: 2-1. Even later was Chris Frauenrath dichtbij een hattrick. Zijn inzet van dichtbij werd echter door Jeffrey Boon gepareerd. Datzelfde deed de goalie enkele seconden later bij een poging van Shensley Angela.

Langeberg ging in de slotminuten op zoek naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers daarbij niet meer. Eigenlijk bleef het beperkt tot een vrije trap aan de rand van de zestien van KVC Oranje. Keano van der Heijden nam de vrije trap, maar zijn poging ging ver over en naast het doel van de Lars van der Weide. De druiven voor de bezoekers werden extra zuur toen Jeffrey Boon ver in blessuretijd de doorgebroken Ritchie Vienerius vasthield en de uitstekend leidende scheidsrechter Willy Trags niet ander kon dan een rode kaart trekken.

Foto’s Peter Trompetter

 

Geef een reactie