Strijdend Sporting Heerlen pakt punt in Genhout

 

 Genhout – In de voor Sporting Heerlen alweer 8ste competitiewedstrijd stond er een bezoek aan GSV’28 op het programma. De Heerlense ploeg is nog altijd op zoek naar de eerste driepunter en die moest behaald worden tegen de middenmoter uit Genhout. Misschien was de afwezige verslaggever de afgelopen weken wel de factor die Sporting Heerlen mistte voor een overwinning.

 Discutabele rol arbiter bij snelle openingstreffer. Sporting Heerlen wist de brilstand vanmiddag slechts vijf minuten te handhaven. Een lage vrije trap vanaf de rechter zijlijn kon bij de eerste paal worden binnen geprikt door Tom Meertens. Scheidsrechter Dragstra ging bij deze goal echter niet vrijuit. In eerste instantie gaf hij aan dat de speler die achter de bal stond op zijn fluitsignaal moest wachten.

Zijn fluitsignaal had nog niet geklonken, maar de bal lag ondertussen wel al achter Sporting Heerlen-doelman Dick Houps. Hij besloot vervolgens het doelpunt gewoon te laten staan en dus werd het 1-0 voor GSV’28. Sporting Heerlen vocht zich hierna wat terug in de wedstrijd. Renzo Raemaekers probeerde het in de 15de minuut vanaf een meter of twintig met een venijnig schot, maar deze trof geen doel. Ook GSV’28 kwam nog gevaarlijk voor de goal in de eerste helft. Na een balletje er tussendoor stond Stijn Winkens ineens 1 op 1 met doelman Dick Houps. Hij prikte de bal helaas voor hem echter langs de verkeerde van de paal en zo was de ruststand dus 1-0.

Prachtige strijd in doelpuntrijkere tweede helft, Sporting Heerlen kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamer en de ploeg liet zien er alles aan te gaan doen om nog een resultaat te behalen. Tien minuten na de rust was daar dan ook de gelijkmaker via Renzo Raemaekers. Een bal van achteruit schoot door de verdediging van de thuisploeg heen en de eerdergenoemde Raemaekers wist, ondanks dat hij nog van achter werd vastgepakt, de bal achter GSV’28-doelman Randy van Goethem te schuiven.

Sporting Heerlen werd steeds strijdlustiger en de ploeg begon meer en meer duels te winnen op het middenveld. De volgende kans diende zich in de 70ste minuut aan via Amir Skraoui. Zijn doelpoging belandde echter niet in het net. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg dan toch weer op voorsprong. Na een goede rush van de ingevallen Maikel de Groot over de rechterflank was het Jeroen Gerets die zijn voorzet van dichtbij kon binnenwerken. Sporting Heerlen gaf niet op en wist even later zelfs nog de gelijkmaker te forceren. Ali Abdullah Ali Salah kwam door via de rechterkant en legde de bal terug op Makram Bouchaara.

Zijn schot belandde via de onderkant van de lat in de goal, 2-2. In de laatste minuten van de wedstijd was Sporting Heerlen-doelman Dick Houps nog 1 keer belangrijk. Hij zorgde met een knappe redding met zijn benen ervoor dat GSV’28 niet voor de derde keer op voorsprong kwam en hiermee was de 2-2 van Sporting Heerlen dus de laatste goal van de wedstrijd.

Vervroegd duel tegen RVU volgende horde

 Volgende week zondag wordt er op Sportpark Grasbroek om 14:00 afgetrapt tussen Sporting Heerlen en RVU. Zoals eerder aangegeven heeft de aanwezigheid van de verslaggever vandaag voor 1 punt gezorgd, dan moet die volgende week toch zeker voor de eerste driepunter zorgen.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie