Amerikaanse ambassadeur bezoekt het Nationaal Programma Heerlen-Noord

Tijdens het eerste officiële bezoek van ambassadeur Shefali Razdan Duggal aan de provincie Limburg Heerlen ontvangt niet elke dag een ambassadeur. En Heerlen-Noord al helemaal niet. Zeker niet die van één van de machtigste landen van de wereld. De nieuwe Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal bracht daar dinsdag verandering in. Ambassadeur
Razdan Duggal wil graag kennismaken met Limburg en in het bijzonder de mensen en opgave van het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN).
Burgemeester Roel Wever en NPHLN-directeur Ron Meyer ontvingen de Amerikaanse ambassadeur dinsdag en lieten haar kennismaken met de opkomst, neergang en veerkracht van Heerlen en haar bijzondere bewoners.

De ambassadeur werd ontvangen in het Royal Theater en ging na een introductie in de Heerlense geschiedenis op pad om in gesprek te gaan met bewoners en ondernemers.
“Na de Italiaanse president volgt nu de Amerikaanse ambassadeur. Dat is niet voor niks. Heerlen is hot.” zegt burgemeester Roel Wever, tevens voorzitter van de NPHLN alliantie. “We hebben nog een hele lange weg te gaan, maar we zijn met een bijzondere missie bezig. Fijn om dat aan de ambassadeur te kunnen laten zien.” zegt NPHLNdirecteur Ron Meyer. Wever en Meyer wijzen op de mogelijkheid van uitwisseling van belangrijke universele lessen:

“De Verenigde Staten kennen zelf ook voormalige mijnwerkers- en industriesteden die met een sociale inhaalrace bezig zijn. Het zou ongelofelijk mooi zijn als we van elkaar kunnen leren.”

Foto Gemeente Heerlen

Geef een reactie