Hoofdmenu

Doneer uw oude fiets

Heeft u één of misschien zelfs wel meerdere fietsen over? En zijn deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer ze dan, u doet er een kind een groot plezier mee. In december organiseert de ANWB samen met de Stichting Leergeld Parkstad en de drie samenwerkende werkplaatsen in Parkstad een fietsinzamelactie onder de noemer ‘Meer dan een fiets’.

De gedoneerde fietsen zijn bestemd voor kinderen uit gezinnen die te weinig geld hebben om een fiets te kunnen betalen. De bedoeling is dat de kinderen hierdoor op de fiets naar school kunnen en mee kunnen doen aan activiteiten die anders buiten hun bereik zouden vallen. Fietsen is gezond en nodigt uit tot buiten spelen.

Wat gebeurt er met mijn fiets? De fietsen die worden gedoneerd, worden door vrijwilligers van deze werkplaatsen opgeknapt. Vervolgens geeft Stichting Leergeld ze aan kinderen die uw fiets heel goed kunnen gebruiken.

Als een kind de fiets ontgroeit, dan kan het de fiets omruilen voor een ander exemplaar. De actie draagt dus ook nog bij aan een duurzaam hergebruik van fietsen.

Hoe kunt u uw fiets doneren? Er zijn drie structurele inzamelplekken waar u op werkdagen uw fiets kunt inleveren:

Betere Buren Brunssum, Boschstraat 18, 6442 PB Brunssum Tel. 045-7271250
Stichting Werk voor Heerlen, Diepenbrockstraat 15, 6411 TJ Heerlen Tel. 06-11014573
Kansenwinkel  (Re-Cycle), Akerstraat 68A, 6466 HK Kerkrade Tel. 06-14227913

En als u hem niet zelf kunt brengen, bel dan even met hen. Zij komen de fiets dan bij u thuis ophalen. Wilt u meer lezen:
https://www.anwb.nl/over-anwb/anwb-kinderfietsenplan#doneer-je-fiets

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno