5e onnodige nederlaag op een rij voor FC Landgraaf

Voor de 5e keer op rij heeft FC Landgraaf een nederlaag geleden. Thuis tegen FC Gulpen ging het met 3-4 onderuit. Door deze nederlaag gaat FC Landgraaf als voorlaatste de winterstop in.

FC Landgraaf trad in een 4-4-2 formatie aan en begon voortvarend aan het duel. Na 2 minuten spelen ontfutselde Rick Schmitz de bal rond de middellijn en zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond. Zonder twijfel schoot hij van 40 meter op doel en zag de bal in de kruising verdwijnen; 1-0. Landgraaf zakte vervolgens iets in en liet de bal aan Gulpen. Na 10 minuten volgde de gelijkmaker uit een indirecte vrije trap die tegendraads binnen werd gekopt na slecht dekken in de Landgraaf verdediging. Het duel golfde echter op en neer en na 20 minuten kwam Landgraaf op voorsprong. Na combinatie via Rick Schmitz en Mart Senden in de as werd Kay van Haaren gevonden aan de zijkant die de bal terugtrok op Sven van Haaren.

Sven schoot op doel en via het been van Rick Schmitz kwam FC Landgraaf op 2-1. De grensrechter van Gulpen vlagde voor buitenspel, maar dit werd door de scheidsrechter weggewuifd die tijdens de hele wedstrijd voor beide kanten verschrikkelijk slecht floot. Amper op voorsprong werd het na een half uur spelen weer gelijk. De opgekomen linksback kon na slap verdedigend ingrijpen via een combinatie voor doelman Jaimy worden gezet en eenvoudig de bal in de lange hoek schuiven. Ruststand 2-2.

Na rust was het FC Gulpen dat de eerste grote kans kreeg, maar hun spits faalde door de bal van rand 16 voorlangs te schieten. De ruimtes werden groter en zonder echte grote kansen was er wel van beide kanten voortdurend dreiging. Ongeveer een kwartier na rust kwam FC Gulpen op voorsprong. De ingeschoven centrale verdediger kon zijn volledig vrijstaande ploeggenoot in de centrale aanval bereiken die rustig kon opendraaien en met een laag schot zijn ploeg op 3-2 zetten. Ook bij die doelpunt wuifde de scheidsrechter een buitenspelsituatie weg. FC Landgraaf drong vervolgens aan en Rick Schmitz kreeg zo bijvoorbeeld de kans na een goede aanval over verschillende schijven om na een voorzet van Mason van der Wal zijn 3e van de dag te maken. Helaas ging zijn poging over. Het bleek een voorbode want een kwartier voor tijd kwam FC Landgraaf terecht op 3-3. Sven van Haaren werd goed vrijgespeeld via de rechterkant en bediende Giel Konsten bij de eerste paal die met een soortgelijk doelpunt als de VS scoorde tegen Nederland, de doelman van Gulpen verschalkte. Vlak daarna volgde een uitstekende dribbel van de goed ingevallen Tom Smeets, maar zijn schot ging vervolgens rakelings langs de tweede paal. Het behouden van in ieder geval een gelijkspel zat er ditmaal ook niet in. Een diepe bal langs de rechterkant schoot onder Marc Meijboom door waardoor er rand 16 aan de noodrem getrokken moest worden en Landgraaf het duel met 10 man eindigde. De vrije trap die volgde, werd ontzettend slecht ingeschoten maar via een been van een Gulpen speler belandde de bal alsnog achter Jaimy. Uit het uiteindelijke slotoffensief werd Landgraaf buiten enkele schotjes niet meer dreigend en was de eindstand 3-4.

Voorlopig gaat FC Landgraaf de winterstop in en zal men hard moeten blijven werken om resultaten te gaan behalen. Het is duidelijk dat het gevoel ontzettend slecht is door de resultaten met in het achterhoofd dat we elke wedstrijd minstens een gelijkspel hadden kunnen halen, al dan niet meer. De eerstvolgende wedstrijd is op 22 januari in 2023 pas weer, dan gaat de ploeg op jacht naar punten uit bij KVC Oranje. Namens het eerste voor iedereen alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Tekst en Foto’s Jos Steinen

Geef een reactie