EEN DOELPUNTENFESTIJN EN HARTVERWARMENDE OVERWINNING ONDANKS VRIESKOU

Als beide ploegen voor de volle winst strijden dan is de kans groot dat er een leuke, enerverende partij op de mat ontstaat. Het publiek werd getrakteerd op een heerlijke pot en waarbij er pure reclame voor het vrouwenvoetbal werd gemaakt. Het spel golfde steeds heen en weer waarbij de defensie van beide teams danig op de proef werd gesteld.

Binnen vijftien minuten stond er 0-2 op het scorebord. Eva Brands met een beheerst geplaatste bal in de lange hoek en Esmee Muijrers na een steekbal van Nancy Kisters. Na een halfuur was de stand alweer gelijk getrokken via een corner die door Fenna van Dijk van dichtbij werd binnen geschoten en na een rush van Sharon Reinartz aan wie een vrije doorgang werd verleend. 2-2 Tussendoor vielen er over en weer nog een aantal kansen te noteren waarbij Langeberg met name bij standaard situaties gevaarlijk werd.

Vijf minuten later werd Nancy Kisters bediend middels een goede pass van Charisse Fransen en van de punt zestien meter krulde ze de bal in de linker bovenhoek 2-3. Maar vlak voor rust scoorde Nina Tumbekala na slecht wegwerken door de WDZ defensie. Ruststand 3-3.

In de tweede helft zagen we een identiek spelbeeld. In minuut 46 werd Esmee Muijrers in de diepte aangespeeld en bracht  de Vrouwluuj opnieuw op voorsprong met een bekeken lob 3-4. Hierna was het de beurt aan Eva die na een goede steekpas van Cigalle Verhoeven het verschil weer op twee doelpunten bracht.

10 minuten voor tijd scoorde Langeberg weer tegen na een corner. Maar het eerste balcontact van invaller Saronne Schwanen was direct raak. Eva ging aan de rechterkant goed door en haar voorzet werd door Saronne beheerst binnen getikt. De eindstand verscheen op het scorebord 4-6.

Op deze manier gaan de Vrouwluuj uit Boches met een goed gevoel de winterstop in.