Cinelova
Sluit het jaar af op de bank met fims van Limburgse bodem. CineLOVA, L1 en het Huis voor de Kunsten Limburg zorgen op 27 december traditiegetrouw voor een dagvullend filmprogramma tijdens CineLOVA Laat Zien. Van dinsdagmiddag 13.15 uur tot aan middernacht zendt L1 maar liefst 30 verschillende korte films (speelfilms, documentaires en vakantiefilms) van Limburgse amateurfilmers uit.

CineLOVA

Jaarlijks produceren Limburgse amateurfilmers individueel en/of collectief tientallen reportages, documentaires en speelfilms. Deze films waren onder andere al te zien tijdens de Limburgse Filmdag in De Domijnen in Sittard eerder dit jaar. CineLOVA, het Limburgse platform voor non-professionele filmers en het Huis voor de Kunsten Limburg selecteren ieder jaar een aantal van deze films voor CineLOVA Laat Zien. De 30 films van Limburgse makelij die op 27 december worden uitgezonden zijn korte speelfilms, documentaires en vakantiefilms van maximaal 30 minuten.

Programma

Zo is onder meer de speelfilm ‘Boelie’ van Daniël Beckers te zien. Deze film werd niet alleen bekroond met de laureaat voor beste film van de Limburgse Filmdag, maar herhaalde deze prestatie ook op het landelijk NOVAfilmgala in Zeist. ’Boelie’ vertelt het verhaal van de 19-jarige Jordy van Werven, die door een auto-ongeluk om het leven komt. Enige tijd na zijn overlijden pakt iedereen het leven weer op. Behalve zijn vader, die blijft zich schuldig voelen. Naast Boelie zijn ook de andere prijswinnende films te zien. Bijvoorbeeld de beste vakantiefilm ‘Letters in de stad’ van Map Baggen en de beste documentaire ‘Op zoek naar geluk’ van Jef Caelen. Gezamenlijk brengen de films uit alle hoeken van de provincie een breed scala aan onderwerpen in beeld: van bijzondere filmische portretten van kunstenaars, spannende en ultrakorte 1-minuut films tot documentaires over recente gebeurtenissen zoals de coronacrisis en de watersnoodramp in 2021.

Uitzendschema met filmbeschrijvingen

Kijk voor meer informatie over CineLOVA Laat Zien, het uitzendschema van 27 december en de filmbeschrijvingen op www.cinelova.nl.

Tekst: Cinelova

Foto:

Geef een reactie