Drie generaties fam. Falize Heerlerheide bij optreden kerstconcert Andre Rieu

Mick Falize & Andrea Rieu

Zesjarige Mick Falize steelt als special quest mede de show

Ook voor wereldstehgeiger André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest was het na de coronapandemie een verademing om in zijn thuisstad Maastricht weer een aantal sprankelende kerstconcerten te plannen. Zaterdag 10 december jl. was het dan eindelijk zover dat de start gegeven kon worden voor de eerste van de vijf kerstconcerten in het tot winterpaleis omgetoverde sfeervol congrescentrum het MECC. En wat voor een start? In één woord fantastisch. Een betere start kon Rieu, die wereldwijd wel heel wat gewend is, zich eigenlijk niet wensen.

Een van de heel bijzondere momenten mocht zeker toegeschreven worden aan het optreden van de, jawel hoor, pas zesjarige Mick Falize. Voor diegene die het nog niet wisten: Mick Falize is de kleinzoon van Marcel Falize die in het Johan Strauss Orkest eigenlijk al vanaf het begin de eerste slagwerker is en ook nog o.m. dirigent/instructeur is bij Jachthoorn-en Trompetterkorps Edelweiss Heksenberg-Heerlen. Mick is tevens de zoon van Glen Falize die inmiddels ook al tien jaar muzikaal zijn beste beentje voorzet bij het Johan Strausorkest en tevens in Heerlerheide prinscarnaval was en, mede ook door de coronapandemie, pas in november jl. aftrad om plaats te maken voor zijn opvolger op zondag 1 januari 2023 a.s. Dus stonden voor de eerste keer drie generaties fam. Falize uit Heerlerheide op het podium.

Volgens de Rieu-statistieken  moet Mick de jongste special quest zijn die ooit heeft opgetreden tijdens de shows van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest. De podiumopkomst van Mick was voor de elfduizend aanwezigen heel apart. In het uniform van Edelweiss en een omgehangen trommel keek hij niet naar het publiek maar bleef verlegen naar de podiumondergrond kijken. Maar zodra de orkestleden het beroemde en populaire  kerstlied uit 1941, genaamd Little Drummer Boy en geschreven door pianist Katherine Kennicott inzette, met ondersteuning van de drie tenoren achter hem, begint Mick ritmisch op zijn trommeltje te slaan. Dit breekt bij hem de verlegenheid, want eindelijk durft hij op te kijken en blikt zelfs met een jeugdige grijns naar het orkest en publiek Dit moment van optreden zorgt niet alleen voor kippenvel bij pa Glen, opa Marcel en de rest van de aanwezige familie, maar ook bij het publiek in de zaal. De beloning is dan ook dat de eerste staande ovatie op deze avond een feit is. Verdiend toch.

Foto©: Johannes Timmermans

 

Geef een reactie