Ooit, in 1979 in Heerlen begonnen Margriet en Noël van Hooren een zaak onder de naam “kruidenhuis Marjolein” met voornamelijk de verkoop van kruiden (it’s in the name). Alle kruidenrecepturen werden toen handmatig gemengd en afgevuld. Een pionier op het gebied van fytotherapie en het op een natuurlijk manier van behandelen van klachten. Grote hoeveelheden kruiden werden op die manier verwerkt. Mede door het geven van lezingen en een flinke bevlogenheid werd de naam “Marjolein” al snel een begrip in het Heerlense en ver daarbuiten.

Begin jaren 90 stond er een verbouwing gepland en werd er flink uitgebreid. Op het gebied van voeding, cosmetica en supplementen kwam er meer keuze in het assortiment. Onder de naam “Marjolein’s Natuurcentrum” werd er toen verdergegaan. Door de toenemende kritische en bewust wordende consument wisten steeds meer mensen ons te vinden.

Nu bijna 25 jaar geleden werd er vanwege de overname door Erica Kruiderijen een naamswijziging doorgevoerd. Erica Kruiderijen Heerlen was geboren. Met dezelfde filosofie en gedrevenheid werd er verder gebouwd en dankzij het continue proces van ontwikkeling van producten, studie, bijscholing en verdieping van kennis bleven de mensen ons vinden. Ook in de corona-periode merkten we dat de mensen steeds bewuster wilden leven en gezonder wilden omgaan met lichaam en geest.

Nu speelde het de laatste jaren al om uit te breiden en te moderniseren. Dit alles resulteerde in een nieuwe verbouwing. Diverse opties werden bekeken en uiteindelijk is er begin 2022 gestart met een nieuw project.  Met de nodige passie is er het afgelopen jaar hard gewerkt en nu is het dan zover op 5 december 2022 openen we de nieuwe winkel aan de Geleenstraat 64. De klant krijgt een assortiment voorgeschoteld van eerlijke en zuivere producten met natuurlijke ingrediënten. Dagelijks vers biologisch brood, een uitgebreide groente- en fruit afdeling, 100% natuurlijke cosmetica en een uitgebreid aanbod aan supplementen. Een winkelconcept van niet alleen producten kopen, maar ook om een belevingsgevoel te ervaren. Ruiken, voelen of proeven.

In 2023 is het exact 50 jaar geleden dat Erica is ontstaan. Erica was dus al groen voordat het hip werd. Bij Erica bieden we gezondheid en kracht uit de natuur om jou vanbinnen en vanbuiten te verzorgen, voeden en verwennen. Tot snel aan de Geleenstraat 64 in Heerlen!

Tekst: Harold van Hooren

Foto: Lidia Carreno Photography

Geef een reactie