“Cruzar por el espacio de libertad

En libertad, como los pajarillos, en libertad

Que nadie me pregunte, a donde va”

 

Toen bekend werd dat Lucho Carreno was overleden heerste er grote verslagenheid bij eenieder die hem kende in deze regio e.o.

Hij was immers al vele jaren met zijn onafscheidelijk fototoestel een vertrouwd gezicht. Op een groot aantal voetbalvelden en andere evenementen was hij steeds aanwezig om zijn fotopassie gestalte te geven. Vervolgens plaatste hij zijn vakkundige foto’s, ondersteund met teksten, op zijn eigen Parkstad Actueel media. Een media die, mede dank zij hem, grote waardering ondervond. Hij zal nu helaas node gemist worden in zijn genoemde (werk)-regio.

Lucho Carreno werd geboren in Santiago de Chile op 18 juli 1952 en overleed afgelopen donderdag 15 december in Maastricht. In zijn jonge jaren heeft hij destijds, zonder verder in detail te treden, in Chili middels de toen heersende militaire junta heel wat ontberingen ondergaan welke hem noopte om het land te verlaten. Niettemin bleef zijn geboorteland Chili verankerd in zijn leven en hoopte en droomde hij om ooit terug te keren naar zijn land, een hoop en droom die door zijn overlijden niet meer zal plaats vinden.

Na diverse omzwervingen kwam hij uiteindelijk in Nederland terecht. Hier kon hij een nieuw (democratisch) vrij leven beginnen. Uiteindelijk vestigde hij zich in Heerlen.

Van hieruit werd hij een begrip in deze regio. Het zou te ver voeren om al zijn journalistieke fotobesognes weer te geven en dat waren er heel veel. Overal waar hij naar toe ging om zijn fotografisch werk te doen vond hij veel waardering, mede ook door zijn persoonlijke opstelling. Hij was altijd genegen om een praatje te maken en maakte zich daardoor zeer geliefd.

Onlangs werd Lucho ziek en moest met spoed opgenomen worden in het Zuyderland Medisch Centrum Heerlen. Vervolgens werd hij voor verdere behandeling overgebracht naar Maastricht UMC. Hier is hij donderdag 15 december overleden en rest zijn directe familie veel sterkte in deze voor hen zware tijden.

De crematiedienst zal in besloten kring plaatsvinden. U kunt uw herinneringen, mooie momenten of steunbetuiging achterlaten in ons digitaal condoleanceregister.

Voor deze: Callie Steijaert (hoofdredacteur ParkstadActueel)

Geef een reactie