Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan Pastoor Henrikus Petrus Leonardus Brouwers

Uitreiking

Pastoor Brouwers ontving in het weekend van Driekoningen op zondag 8 januari 2023 de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit handen van burgemeester Wil Houben.

De uitreiking vond plaats tijdens de H. Mis t.g.v.de viering van het emeritaat van Pastoor Brouwers in de H. Laurentiuskerk, Kerkplein 37 te Voerendaal.

Verdiensten

Pastoor Brouwers heeft zich sinds 1985 op een uitzonderlijke en unieke

wijze verdienstelijk gemaakt voor de gemeenschap van Voerendaal. De fusie tussen de parochies Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand en de H. Laurentius is hiervan een voorbeeld. De transitie van de parochiekerk Kunrade naar een zorghuis is mede door zijn inzet geslaagd en is het bewijs van zijn maatschappelijke betrokkenheid en visie. Ook zijn inzet m.b.t. de verbouwing van de monumentale kerk H. Laurentius geeft aan, hoe hij toekomstgericht denkt, rekening houdt met vele belangen en anderen inspireert in de breedste zin van het woord. Het initiëren van sociaal/ maatschappelijke projecten behoorde tot zijn kernopgaves.

TEKST: Gemeente Voerendaal

Geef een reactie