Lucho Carreno
De eerste wedstrijd in 2023 is meteen een mooi affiche voor de ploeg uit Kerkrade. Na een winterstop en trainingskamp kan er begonnen worden aan de tweede seizoenshelft. Na het afscheid van Streppel als trainer en technisch directeur, is het aan Strijbosch om te laten zien wat hij als trainer kan.
Meteen aan het begin van de eerste helft krijgt Roda een tegentreffer te verwerken. Willem 2 krijgt volledig vrij spel en maakt in de 1e minuut al de 1-0.
Daarna golft het spel op en neer maar krijgt Roda niet echt een kans. Moritz redt een aantal goede kansen van Willem 2.
In de tweede helft lijkt het de lamme tegen de blinde. Beide team speelde afschuwelijk maar alle meeste kansen zijn voor Willem 2. De aanval van Roda blijkt machteloos en Vente in het bijzonder speelt alsof hij al getekend heeft bij een andere club. Bang voor een blessure en schuwt elk duel.
Als dit Roda inzet en duel kracht laat zien is er veel meer mogelijk. Echter ontbreekt bij een aantal sleutelposities de wil om alles te geven.
Volgende week vrijdag mag Roda het in eigen huis laten zien tegen Top Oss, waarmee nog een rekening te vereffenen is. De eerste thuiswedstrijd van Roda zonder Lucho Carreno.
Tekst: Jelle Hendix