Abdijcross in Kerkrade is dit jaar ook Limburgs Cross kampioenschap

In het weekend van 21 en 22 januari staat voor de 57ste keer de gerenommeerde Abdijcross rond klooster Rolduc in Kerkrade op het programma. Start en finish is op het sportveld van Rolduc. Het hoofdnummer -De lange cross mannen, over een afstand van 10.500 meter, start zaterdag om 13.00 uur, gevolgd door de lange cross vrouwen, over 7400 meter. Tijdens deze twee lopen verschijnt de nationale top aan de start, aangevuld met enkele internationale lopers en loopsters. De Abdijcross 2023 maakt namelijk deel uit van “Het Nationale Crosscircuit” van de Atletiekunie, er wordt een totaalklassement opgemaakt uit de volgende vijf wedstrijden: Warandeloop op 26-27 november 2022, in Tilburg, Sylvestercross op 30-31 december 2022 in Soest, 57ste Abdijcross op 21-22 januari 2023, in Kerkrade, Sprint Mastboscross op 28-29 januari 2023 in Breda en NK Cross op 25-26 februari 2023 in Nijverdal.

Zaterdag 21 januari staat verder o.a. de pupillenloop en de korte cross voor mannen en vrouwen over 2600 meter op het programma.  De Abdijcross geldt deze keer tevens als Limburgs crosskampioenschap in de diverse categorieën. Elke deelnemer aan deze Abdijcross ontvangt na de finish een herinnering. De officiële inschrijvingstermijn via www.inschrijven.nl sluit op 15 januari a.s. Deelnemers kunnen verder nog tot een half uur voor de start ter plaatse inschrijven bij het wedstrijdsecretariaat in de aula Minor te Rolduc. Na-inschrijven kost 2 euro extra. 

Deelnemers die hun e-mailadres invullen, krijgen een dag na het evenement per e-mail een magazine met een persoonlijke foto, uitslagen en sfeerfoto’s gemaild.  Bezoekers aan dit crossevenement hebben vrij entree.  

 Het wedstrijdprogramma op zondag 22 januari begint traditiegetrouw met de MOVARE Abdij-kid crossen vanaf 9.30 uur. Tijdens de kid crossen wordt ook aandacht besteed aan het gemeentelijk project Jeugd Op Gezond Gewicht (JOGG). Het voorprogramma wordt afgesloten met een Lopers Company business-/recreantenloop over een afstand van 5200 meter voor mannen en vrouwen over 5,2 km. Aansluitend zijn er diverse jeugdlopen van de Atletiekunie. 

Abdijwandeling zondag 22 januari 2023

Dit jaar is er ook de mogelijkheid tot een wandeling van ca. 10 km met vertrek- en eindpunt bij Abdij Rolduc. 

Voor meer informatie over de Abdijcross en de Eurode Trial Runs zie www.abdijcross.nl.

Foto: Abdijcross

Ton Reijnaerts

Geef een reactie