Wie wordt nieuwe prins in Sjpasseberg-Heksenberg? Geheimhouding over de juiste identiteit op en top gewaarborgd

031022, Heerlen: Tonight coverband. Foto: Marcel van Hoorn.

Komende zaterdag 14 januari doet uiteraard ook D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein van zich spreken. Zij zullen dan in een kleurrijk opgesmukte Sjpasshoes (Gemeenschapshuis) Hei Grindelweg 84, na bijna 3 jaar, een nieuwe prins op Sjpasseberg uitroepen. Dit als opvolger van de op dat moment nog in ambt zijnde prins Patrick de derde (Rieke). Zoals bekend  ging hij op 10 januari 2020 de scepter over Sjpasseberg zwaaien. En hoe? In een woord geweldig. Daar waren alle carnaval liefhebbers uit Sjpasseberg en omstreken het dan ook roerend mee eens. Lof alom voor zijn ongedwongen prinselijke optreden.   

Bij de Verein kon destijds niet vermoed worden dat de 50e prinscarnaval (overigens geen officieel carnavalsjubileum) pas komende zaterdag 14 januari 2023 geproclameerd zou worden. De verfoeide Coronapandemie was hier debet aan en zodoende was ook de Verein, vaker ook aangeduid als de sympathieke vereniging met de rode jassen, beperkt in hun “paradepaardje” te weten het maken van Sjpass en Plezeer. Gelukkig gaat dit nu weer veranderen en zal er zeker, onder aanvoering van de nu nog nieuwe onbekende hooglustigheid, op waardige wijze ingehaald gaan worden. Sjpasseberg op zijn best dus. 

Voorafgaande aan de komst van de nieuwe Sjpasseberg heerser is een terechte bedanking voor prins Patrick de derde (Rieke) en jeugdprins Youri (Franssen) meer als verdiend. Uiteraard telt de dank ook voor Michelle, ouders jeugdprins Youri en adjudant Henry Hagedoorn. Onder het motto:” LED OP… VIER ZETTE SJPASSEBERG OP ZIENE KOP” geeft president Wiel Nuij aan om er samen een geweldige en gezellige proclamatie gebeuren van te maken als opwarmer voor de rest van de komende weken welke zal duren  tot Aswoensdag 22 februari.

Naar president Wiel Nuij ons liet weten is iedereen die komende zaterdag de “Verein” een warm hart toedraagt welkom om dit proclamatiegebeuren bij te wonen. Het gaat als vanouds weer een fantastisch evenement worden, zeker ook bedoeld als een opsteker voor de nieuwe prins 2023 van Sjpasseberg. Dit wordt zeker nog eens versterkt door het te beleven muzikale carnavalsentertainment, vertolkt door Dj Paul, Rita & Friend en de Coverband TONIGHT. Zij zullen door hun optreden een “zware belasting zijn voor de fundamenten van het Sjpasshoes”.

Foto: Sjpasseberg-Heksenberg

Geef een reactie