In een uitverkochte gehoorzaal van Kasteel Hoensbroek is Mike Bisschops op zaterdag 14 januari tijdens een sprankelende show geproclameerd tot Sjtadsprins Mike d’r twieëde va Gebrook. Hij is de nieuwe heerser over ’t Breuker Narreriek.

Meer dan 40 vrijwilligers, van jong tot oud, zijn maanden druk in de weer geweest met het schrijven van teksten, maken van decoraties en kostuums, inzingen van liedjes en repeteren van teksten en spel. Al deze disciplines vormden samen de wervelende show van Aladdin. Een productie van een vijf en veertig minuten rondom Aladdin, de lamp en de geest. De derde en laatste wens van Aladdin was om de geest om te toveren tot een heuse Prins. Als de geest wordt omgetoverd, blijkt het de nieuwe Sjtadsprins va Gebrook te zijn: Mike Bisschops. 

Mike,  32 jaar oud, is de zoon van  Marlies en  Paul Bisschops. Mike is een echte Breuker jong, geboren en getogen op de Hoogstraat. Mike is getrouwd met Jolijn Kleiweg.
Het Prinsenschap is Mike met de paplepel ingegeven. Hij was al eens Prins van Basisschool Maria-Gewanden en van FC Hoensbroek. Van kinds af aan droomde Mike er al van om ooit Sjtadsprins te worden. Mike werkt in het dagelijks leven als corporate recruiter bij Heusschen & Schrouff Oriental Food te Landgraaf. Daarnaast is hij zeer actief in de voetballerij en op dit moment hoofdtrainer bij R.K.S.V. Olympia Schinveld. De passie voor het trainerschap heeft hij geërfd van zijn vader Paul die bij mening club hoofdtrainer was. Bij de schoonfamilie is Mike in een muzikaal nest terecht gekomen. Zijn schoonvader, Theo Kleiweg, is voorzitter van Harmonie St. Caecilia.

Wie Sjtadsprins Mike II wil feliciteren, is van harte welkom op zondag 22 januari tussen 15.11 uur en 18.11 uur op de Prinsenreceptie in Kasteel Hoensbroek.

Foto: Foto Vroemen

 

Geef een reactie