Het duel tussen derdeklasser KVC Oranje en het één niveau hoger spelend Geusselt Sport eindigde in een verdiende 2-4 overwinning voor de bezoekers uit Maastricht. Daarmee is het bekeravontuur van KVC Oranje voor wat betreft het seizoen 2022-2023 ten einde. Geusselt Sport mag zich in de volgende ronde verheugen op een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de confrontatie tussen Minor en Sportclub’25.

Zoals gezegd, de zege van Geusselt Sport was verdiend, op een overigens voor het publiek niet echt verlokkelijke, gure zondagmiddag. Er waren dan ook amper meer dan 50 liefhebbers aanwezig in Sportpark Bleijerheide. Zij trotseerden de omstandigheden en zagen KVC Oranje als beste uit de startblokken schieten. Na nog geen zes minuten leidde de ploeg van trainer Paul van Putten. Sybe Nijdam nam de veste van gastenkeeper Moreno Habets onder vuur, de goalie loste en Ritchie Vienerius rondde in de rebound af: 1-0.

KVC Oranje is derdeklasser en Geusselt Sport komt één niveau hoger uit. Gaandeweg de eerste helft werd dat ook wel zichtbaar in het spelbeeld. De gasten uit Maastricht lieten de bal wat gemakkelijker rond gaan. Tot echt doelgevaar overigens leidde dat niet direct, mede omdat KVC Oranje goed gegroepeerd verdedigde. Uiteindelijk waren het onnodige fouten die de gasten ook qua resultaat in het zadel hielpen. Een eerste overtreding van Niels Lanckohr op de rand van de eigen zestien, had nog geen fatale gevolgen, omdat de daaropvolgende vrije trap van aanvoerder Ricky Sour van de bezoekers een simpele prooi bleek voor KVC-keeper Lars van der Weide. Een tweede vergelijkbaar voorval, nu na een overtreding van thuisclubaanvoerder Martijn Sangen deed echter wel pijn voor oranje-wit. Nu deed Xavier Schoenmakers met zijn linker via de binnenkant van de rechter paal het net achter Lars van der Weide trillen: 1-1. Dat was tevens de ruststand.

Kort na de hervatting was het weer prijs. Ritchie Vienerius maakte net buiten de eigen zestien een overtreding, waardoor de uitstekend leidende scheidsrechter Frank Halmans niet anders kon dan wederom een vrije trap toekennen. Melvin Swaen schilderde de bal in de linker bovenhoek: 1-2. Net als de eerdere gelijkmaker onhoudbaar en een beauty. Niet veel later was de wedstrijd definitief in een plooi gelegd, omdat Dane de Groen en Rene Bronckerd de score naar 1-4 hadden getild.

Het pleit voor KVC Oranje dat men bleef vechten voor een beter resultaat. Inzetten van Shensley Anbgela en Ben Vloeberghs werden onschadelijk gemaakt door gastenkeeper Moreno Habets. Bij de bedoelde poging van Vloeberghs ging dat ten koste van een hoekschop op rechts, bezien vanuit KVC-hoek. Die werd door Chadney Jeukens met zijn linker richting de verre bovenhoek gedirigeerd. Moreno Habets was geslagen en verdediger Jeannot Sporck kopte de bal nog wel weg, maar deed dat nadat die de doellijn al was gepasseerd: 2-4.

Even leek het nog spannende te worden toen KVC Oranje een derde keer doel trof, maar dat gebeurde nadat Scott Vienerius vanuit buitenspelpositie voor de assist had gezorgd en dat was Frank Halmans niet ontgaan.  Kort na kwart over vier stuurde de referee met zijn laatste fluitsignaal acteurs en kleumende toeschouwers richting warmere oorden.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto’s Peter Trompetter

Geef een reactie