Hoofdmenu

PROFIELSCHETS NIEUWE BURGEMEESTER SIMPELVELD WORDT OP DONDERDAG 19 JANUARI 2023 AANGEBODEN AAN GOUVERNEUR EMILE ROEMER

Tot november 2021 was Richard de Boer burgemeester in gemeente Simpelveld. In diezelfde maand is Dion Schneider benoemd tot waarnemend burgemeester. De procedure voor een nieuwe burgemeester is in december 2022 gestart, we willen u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

De vertrouwenscommissie i.o. van de gemeenteraad heeft een profielschets opgesteld. In deze profielschets staat welke verwachtingen gemeente Simpelveld van de nieuwe burgemeester heeft en welke eigenschappen en kwaliteiten daarbij horen. Deze profielschets wordt in de openbare extra raadsvergadering van donderdag 19 januari aanstaande besproken en vastgesteld. Dat gebeurt in aanwezigheid van gouverneur Emile Roemer. Hij neemt de profielschets in ontvangst en zal hem dan ook met de gemeenteraad bespreken.

Vacature in de Staatscourant

Als de profielschets door de gemeenteraad vastgesteld is, zal de gouverneur de vacature openstellen door de vacaturetekst in de Staatscourant te publiceren. De vacature met profielschets komt ook op onze gemeentelijke website en op de website van Provincie Limburg te staan. Tussen 23 januari 2023 en 13 februari 2023 kunnen belangstellenden solliciteren. De sollicitatiebrieven worden gericht aan de Koning.

Vervolg

Na het sluiten van de vacature gaat de gouverneur met kandidaten in gesprek. Daarna volgt een overleg tussen de gouverneur en de vertrouwenscommissie waarin de gouverneur adviezen uitbrengt. De vertrouwenscommissie brengt na een reeks eigen gesprekken met de kandidaten een aanbeveling uit aan de gemeenteraad. Vervolgens geeft de gemeenteraad in een besloten vergadering aan welke kandidaat hun voorkeur heeft om de nieuwe burgemeester te worden. Meteen daarna zal de gemeenteraad in een openbare raadsvergadering bekend maken wie als nieuwe burgemeester van gemeente Simpelveld wordt aanbevolen.

De Koning zal de persoon, die voorgedragen wordt als burgemeester, via een Koninklijk Besluit benoemen.

Meer informatie

Vanaf 23 januari 2023 vindt u de vacaturetekst en de profielschets voor de nieuwe burgemeester op onze website. Provincie Limburg geeft ook informatie over benoemingen van burgemeesters in Limburg via de volgende link: www.limburg.nl/bestuur/commissaris-koning/benoemingen

Tekst en foto: Gemeente Simpelveld