Wie volgt komende zondag 22 januari jeugdprins Youri l (Franssen) op in Sjpasseberg-Heksenberg?

Amper is carnavalmined Sjpasseberg e.o., met uiteraard grote dank aan D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein als organisator zijnde, bekomen van een geweldig verlopen daverende proclamatieavond van nieuwe prins Dean l (Falize) of er staat weer een, weliswaar jeugdig, evenement te wachten. En…natuurlijk ook onder het seizoen motto:                  LED OP. VIER ZETTE SJPASSEBERG OP ZIENE KOP. Ook ditmaal weer in het Sjpasshoes (Gemeenschapshuis) Hei Grindelweg zijnde een kleurrijk Vasteloavends getinte locatie.  Evenals bij de uitroeping van prins Dean l is het niet zo verwonderlijk dat de nieuwsgierigheid bij alle carnavalsvierders jong en oud, hoog in het vaandel staat. Dit uiteraard over de identiteit van een jeugdige opvolger van aftredende jeugdprins Youri l (Franssen).Tot aan het moment van uitroeping zal de spanning zeker een jeugdig “hoog volt” gehalte hebben. De vraag wie zal het gaan worden, een prinsje, prinsesje, prinselijk duo of wellicht ook een jeugdig Dreigestirn? Het blijft gissen en raden. Overigens is dit maal de jeugdproclamatie een samenwerkingsverband tussen de “Verein” en Basisschool Gerardus-Majella. Zeker voor de wijk is genoemde samenwerkingsverband een prima initiatief.

Maar voor de jeugdige opvolging, wie het ook mag zijn, aan de openbaarheid wordt gegeven zal uiteraard als een groot dankjewel afscheid genomen gaan worden van jeugdprins Youri . Bij zijn aantreden op zondag 19 januari 2020 (hij was toen 12 jaar) kon hij en eigenlijk iedereen natuurlijk niet bevroeden dat hij, als gevolg van de coronapandemie evenals grote (nu ex)-prins Patrick lll niet kon aftreden en als jeugdprins (noodgedwongen) zonder officieel te kunnen fungeren nog enkele jaren er aan vast moest knopen. Waar nu dus komende zondag wel een einde komt. Terugkijkende op 2020 wachtte hem destijds een enthousiaste begroeting. Natuurlijk stelde de toen guitig overkomende jeugdprins Youri zich zelf even voor: “Dag  carnavalisten  van Sjpasseberg en omstreken. Op zondag 19 januari 2020 ben ik op een geweldige kindermiddag uitgeroepen als de nieuwe jeugdprins van Sjpasseberg / Heksenberg. Carnaval vieren hebben mijn ouders er met de paplepel ingegoten, dus aan “sjpass en plezeer” zal het niet ontbreken.

Kortom, het belooft komende zondag weer een gezellige aangelegenheid te worden met diverse artiesten. Zeker een belangrijke ondersteuning voor, wie het ook moge zijn. Hoe heet het ook alweer: een goed begin is het halve werk. Juist toch. 

Foto: Callie Steijaert-herinnering jeugdprins Youri 2020 met een collega jeugdprins

Geef een reactie