Hoofdmenu

Alaa Al Mahmoud vecht met een leeuwenhart voor zijn toekomst

Ook op de tweede wedstrijddag van de Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen (ONZK) boksen in Hoyer Gym in Heerlen kregen de toeschouwers zondag waar voor hun geld. 

Tijdens de hoofdschotel van de wedstrijddag, de profpartij tussen thuisvechter Allaa al Mahoud en de Senegalees Djiby Diagne onderstreepte middengewicht bokser Allaa al Mahoud met een TKO-zege opnieuw zijn extra klasse. In januari maakte de nieuwe 25-jarige shooting- star van Patrick Driessen ook al grote indruk tijdens het Ben Bril Memorial Boksgala 2022 in Carré, waar hij het Tilburgs boks talent Bas Oosterweghel in een fascinerend spektakelstuk versloeg. De zege in Hoyer gym bekende de achtste overwinning in het achtste profgevecht voor de ijzersterke Syriër.     

    

Zo vader zo zoon: Valero Driessen heeft het boks talent niet van een vreemde 

Op het OZNK boksen toonden ook de nodige jeugdige regionale talenten hun kunnen en mogelijkheden. Valero Driessen de twaalfjarige zoon van Patrick Driessen, gerenommeerd prof en amateurtrainer en sinds jaar en dag ook organisator van het ONZK pakte de titel in zijn leeftijd en gewichtsklasse na een overtuigende finale overwinning tegen een sterke Belgische bokser. Indruk maakte ook debutant David Van de Berg. Hij won zaterdag zijn eerste wedstrijdpartij overtuigend. Ook in de finale op zondag stonde hij zijn mannetje. Tegen een wild en hard slaande Belgische bokser controleerde hij met harde en strakke counters aanvankelijk de wedstrijd. Halverwege de eerste werd hij echter getroffen door een Lucky zwaai hoek van zijn tegenstander. David kreeg acht tellen rust van de scheidsrechter. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van zijn tegenstander. Ronde 2 gaf hetzelfde beeld, waarna Patrick Driessen besloot om de wedstrijd te stopt. “David kan echter trots zijn op zijn zilveren plak. Hij heeft er hard voor moeten knokken”, aldus Driessen.    

Een opmerkelijk wedstrijddebuut maakte ook de jeugdige Albin van Olympia ’75. Zaterdag won hij overtuigend van een ervaren bokser uit België. In de finale moest hij het zondag opnemen tegen een jeugdige bokser uit Keulen met vier keer zoveel partijen op de conduite staat. Na een verloren eerste ronde kwam Albin sterk terug de tweede en derde ronde. De zege ging uiteindelijk nipt naar de tegenstander juryscore: 1-2. 

Ook debutant Safwan die het moest opnemen tegen een zeer lange bokser uit Meerhout verloor nipt op punten. Thijmen Frenken van Olympia ‘75 plaatste zich voor de finale in zijn gewichtsklasse, komend weekeinde in Breda.

Fotocredit: Amber Timmers.« (Vorig nieuwsbericht)