Hoofdmenu

Edwin de Graaf nieuwe trainer Roda JC

Kerkrade – Edwin de Graaf is de verrassende nieuwe hoofdtrainer van Roda JC. Vrijdag zit de 42-jarige trainer-coach in Roda’s thuisduel tegen FC Dordrecht voor het eerst op de trainersbank in het Parkstad Limburg Stadion. 

De geboren Hagenees kreeg vooralsnog een contract tot het einde van het seizoen bij eerstedivisionist Roda JC. De oefenmeester neemt het trainersstokje over van interim-coach Remond Strijbosch, die na het vertrek van Jurgen Streppel eindverantwoordelijke bij de geelzwarten was. De Graaf was afgelopen seizoen werkzaam bij NAC. De oud-voetballer van Feyenoord, NAC en Excelsior finishte met NAC op de achtste plaats op de ranglijst. Na het missen van de play-off en de gehoopte promotie werd zijn contract bij de altijd onrustige en ambitieuze Bredase cultclub niet verlengt. 

Met zijn ervaring moet De Graaf dit met Roda JC, de cultclub van de Parkstad, dit seizoen wél bewerkstelligen. Roda JC is na een sterke en veelbelovende competitiestart naar een negende plek afgezakt. Met een 1-2 uitoverwinning op Ajax 2 toonde een herboren en fel vechtend Roda JC maandag de eerste tekenen van herstel. Met de eerste zege onder zijn bewind gaf interim-hoofdcoach Remond Strijbosch zijn opvolger een stevig steuntje in de rug. De Graef moet nu de lijn doortrekken. Om te beginnen vrijdagavond tegen FC Dordrecht. 

Foto: Facebook Roda JC