De Positieve Stad en lokale cultuurmakers zetten zich in voor de creatieve ontwikkeling van kinderen én ouders uit Heerlen-Noord met kunstproject Kidsproof! cultuur in de wijk.

Stichting De Positieve Stad is sinds augustus 2018 in Parkstad actief op het snijvlak van kunst, cultuur en het sociaal maatschappelijk domein.  Organiseert creatieve projecten gericht op actieve community development.

In 2022 heeft De Positieve Stad gesprekken gevoerd met bewoners en cultuurmakers uit Heerlen-Noord, waaruit blijkt dat er een behoefte is aan creatieve activiteiten voor jeugdigen uit dit stadsdeel. Naar aanleiding hiervan hebben er vruchtbare gesprekken plaatsgevonden met Gemeente Heerlen, het jongerenwerk van JENS en diverse andere partijen. Van hieruit is kunstparticipatieproject Kidsproof! cultuur in de wijk ontstaan.

Kidsproof! cultuur in de wijk tijdens Kidsproof! cultuur in de wijk worden er gedurende twee jaar, in 2023 en 2024, laagdrempelige en aansprekende kunst- en cultuur activiteitenreeksen georganiseerd, waarbij talentvolle en professionele cultuurmakers hun talenten met de jeugd delen en waardoor de jeugd op haar beurt creatieve talenten kan ontdekken en ontwikkelen. De verhalen, gedachten en ideeën van de jeugdigen over Heerlen staan centraal tijdens het project en in de eindresultaten, die zowel in Heerlen-Noord, alsmede in Heerlen-Centrum worden tentoongesteld en voorgedragen.

Naast de jeugdigen zijn ook alle ouders van harte welkom om deel te nemen. Op dinsdag 7 februari van 15.30u. – 17.00u organiseren De Positieve Stad en JENS bij Jongerencentrum The Move in samenwerking met wijkkunstenaar Terence Oey de eerste activiteit, waarbij alle jeugdigen van 7 – 14 jaar én ouders welkom zijn om mee te doen.

Samen met de deelnemers wordt op 5 achtereenvolgende dinsdagen toegewerkt naar de eerste mini-expositie met tegeltjeswijsheden. De Positieve Stad en JENS roepen alle geïnteresseerden uit Heerlen op om mee te doen!

Het project wordt financieel ondersteund door Gemeente Heerlen, VSB Fonds en Provincie Limburg

Flyer Kidsproof

Foto: Kath’s Photography

Geef een reactie