Verrassende trainerswissel in amateurvoetbal: Hafid Bendaoud nieuwe trainer VV Linne

Hafid Bendaoud verruilt eind dit seizoen IVS voor VV Linne, actueel klassengenoot in 4C. Een ogenschijnlijk verrassende keuze. VV Linne bivakkeert dit seizoen in de middenmoot IVS dat in en felle titelstrijd is gewikkeld met Olympia Schinveld is koploper in 4C en heeft goede vooruitzichten op promotie. Van een plek in de competitie lijkt IVS hoe dan ook al verzekerd. Daarnaast stak Hafid Bendaoud zijn ambities de afgelopen maanden niet onder stoelen of banken.

Na de promotie met IVS van de vijfde naar de vierde klasse afgelopen seizoen was hij erop gebrand om ook dit seizoen af te sluiten met een promotie. Daarmee zouden zijn doelstellingen om IVS terug op niveau te brengen en de doorstroming van jeugdspelers te bevorderen optimaal zijn uitgevuld. Dan was hij na drie jaar toe n was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Dat kon een vereniging met meer mogelijkheden zijn. maar ook het volgen van de UEFA B trainerscursus waardoor hij in de nabije toekomst op hoger amateurniveau kon trainen was een serieuze optie.      

“Linne heeft prachtige voetballocatie, waar ook de PSV Academy traint” 

De keuze voor VV Linne is dan ook opmerkelijk. Hafid Bendaoud verklaart zijn keuze als volgt: “Ik ben door diverse clubs benaderd voor een gesprek na mijn besluit om IVS te verlaten na het einde van dit seizoen. IVS was voor mij gevoelsmatig de beste keuze. VV Linne beschikt over een prachtige voetballocatie waar tegenwoordig ook de PSV Academy traint. En ook heel belangrijk: het bestuur en de selectie zijn ambitieus, willen de komende jaren sportieve successen te boeken. Voor mij de reden om voor deze mooie club te kiezen.”

En nee, ik heb me niet ingeschreven voor de UEFA B opleiding. Dan had ik stage moeten lopen bij een derdeklasser. Gelet op enorme belangstelling voor de cursus en ook vanwege mijn drukke werkzaamheden als regisseur studentenhuisvesting bij een woningcorporatie in Maastricht heb ik de cursus even in de ijskast gezet. Of ik ook met Linne komend seizoen op een winter trainingskamp ga? Zeker weten, dat is een vast bestanddeel onderdeel van mijn trainingsopbouw.

Foto-onderschrift: Hafid Bendaoud (rechts op de foto) verplaatst de ballenkar naar VV Linne.  Boezemvrienden als Noël Nieling en Glenn Coert zullen hem ook dan weer assisteren tijdens het Wintertrainingskamp. 

Foto: Privé album.   

Geef een reactie