GEWICHTHEFFEN: KÖLNER AC TE STERK VOOR KSV HELIOS 


Ondanks de beste teamprestatie van dit seizoen dolven de gewichtheffers van KSV Helios Simpelveld zaterdag in eigen hal het onderspit tegen titelfavoriet Kölner AC: 245,6 tegen 311 kilopunten. Kölner AC tilt in maart de finalewedstrijden om het kampioenschap in de Regionalliga NRW. KSV Helios moet over twee weken nog een keer vol aan de bak in Kreuztal om plek drie in de klasse veilig te stellen.

Om noch de finale te halen moest KSV Helios zaterdag winnen. En dat was simpelweg niet realistisch. Daarvoor is het team van Keulen, dat eerder ook het thuisduel tegen Helios met ruime cijfers won, simpelweg te sterk bezet. Daarbij was bij de thuisploeg niet iedereen optimaal fit. Dat neemt niet weg dat een aantal Simpelveldse atleten hun groeiproces in de Strolenberg krachtsporthal opnieuw op indrukwekkende wijze onder bewijs stelde. 

Lichtgewicht Dani Steinschuld liet andermaal zien dat hij uit het goede hout is gesneden. Noodgedwongen heeft hij enkele maanden de trainingen aan zich voor bij moeten laten gaan en is hij daardoor krachten kwijtgeraakt. Maar met 57 kilo bij het trekken en 70 kilo bij het stoten overtrof deze jongeling zijn eigen verwachtingen.

Ook zichtbaar blij met zijn prestaties was als altijd good old Bas Goorden. Met volle overgave pakt hij zijn beurten aan en slaagt erin om weer dicht bij zijn persoonlijke records te komen. Vooral zijn laatste beurt van 77 kilo bij het stoten gaf hem veel voldoening!

Nina Steinschuld was bij afwezigheid van Bente Brauwers de enige vrouw in het Helios team. Het team uit Keulen had drie vrouwen in de gelederen. Een groot voordeel, want de kilo’s die vrouwen tillen wegen zwaarder door dan die van mannen. Bij het trekken kwam thuisploegatlete Steinschuld met drie goede beurten uit op 56 kilo. Maar bij het stoten mislukte helaas de poging om haar persoonlijke record te verbeteren. Ze bleef steken op 64 kilo.

Daan Huits (17) de opvolger van clubicoon Erwin Rasing liet opnieuw zien dat hij een van de sterkhouders in het team van trainer-coach Ralph Aretz is. Toonde andermaal aan dat r Het is niet reëel om van Daan Huits die recent afscheid moest nemen van zijn oom Hein, in 1957 medeoprichter van KSV Helios, iedere wedstrijd opnieuw verbetering van zijn beste prestaties te verwachten. Toch scheelde het zaterdag met 85 kilo (op het onderdeel trekken) en 105 kilo (op het onderdeel stoten) niet veel. 

Max Vanghutten toonde opnieuw aan dat hij geestelijk en fysiek een volwassen is geworden. Een atleet en teamleader waarvan KSV Helios en haar supporters in de toekomst nog heel veel moois mogen verwachten. Zowel bij het trekken (112 kilo als bij het stoten (130 kilo) wist de licht zwaargewicht zijn persoonlijke records met 2 kilo te verbeteren. 

De beste man in het team van KSV Helios was debutant Adrian Mikitisin. Intern was zijn kracht bekend maar nu konden de supporters het ook zien. Zonder tot het uiterste te hoeven gaan verwerkte de aan de TH Aachen studerende atleet 115 kilo bij het trekken en bracht bij het stoten 145 kilo omhoog.  

Individuele resultaten 

KSV Helios  – KÖLNER AC 1882       245,6    311 kilopunten

naam

trekken

stoten

totaal 

kilopunten

Nina Steinschuld

56

           64

120

31

Bas Goorden

57

77

134

Dani Steinschuld

57

70

127

31

Daan Huits

            85

         105

         190

57

Max Vanhouttem

112

130

242

59,6

Adrian Mikitisin

115

145

260

67


Foto-onderschrift debutant Adrian Mikitisin toonde meteen zijn grote mogelijkheden. 

Foto: Pierre Gielen.

Geef een reactie