Hoofdmenu

Chevremont wint uit bij Venlosche Boys

Chevremont heeft goede zaken gedaan door een knappe uitoverwinning te boeken op Venlosche Boys. Twee ploegen die het dit seizoen beide goed presteren en vooraf aan het treffen op een gedeelde 3e plaats terug te vinden zijn. Het zou dus wel eens een lastige wedstrijd kunnen gaan worden.
Zeker nadat we tijdens de warming-up twee behoorlijke tegenslagen moesten verwerken, want zowel Tim Blättler als Calvin Römer moesten in de warming-up afhaken. De spelers hebben dit goed opgevangen, door een geweldige teamspirit op de mat te leggen.
Na een flitsende start kwamen we na een mooi afstandschot van Luc Roex op een 0-1 voorsprong. Hij schoot een afgeslagen hoekschop met een streep van 20 meter in de goal. Niet veel later kon de sterk spelende Mirsad Huric er 0-2 van maken, maar zijn kopbal vloog naast het doel. Halverwege de eerste helft was het Roy Wetzels die goed doorkwam aan de rechterkant en een prima voorzet afleverde. Daniël Meijer wist hier wel raad mee en hij kopte ons naar de 0-2. Nog voor rust was het wederom Daniël Meijer die het net wist te vinden (0-3), nadat hij nog met een uiterste inspanning de bal met een sliding in de verre hoek kon plaatsen.
Een geweldige eerste helft en we zitten dus op rozen, maar de tweede helft ontstaat er een ander spelbeeld. Gemakzuchtigheid van onze kant en een makkelijk gegeven strafschop, zorgde al vrij snel in de tweede helft voor de 1-3. Venlosche kreeg ineens vleugels en zelf konden we de bal niet meer goed in de ploeg houden.
Als Venlosche Boys na 30 minuten in de tweede helft opnieuw een penalty krijgt, was dat wel even schrikken. Gelukkig voor ons, is het de ingevallen Calvin Pötgens die de bal uit de hoek ranselt. Waardoor de marge twee doelpunten blijft.
Het laaste kwartier probeert Venlosche Boys het nog wel, maar de echte storm is dan wel gaan liggen. De overwinning kwam niet meer in gevaar en Chevremont boekt een uiterst belangrijke overwinning in de kop van de ranglijst. Volgende week staat wederom een uitwedstrijd gepland tegen SV Deurne.
Tekst: Rob Pierik