SV  Hulsberg heeft in eigen huis met het kleinst mogelijke verschil (1-0) gewonnen van het op de ranglijst van 3B enkele plaatsen lager bivakkerende KVC Oranje. Matchwinnaar was Fabrice Houtvast. De zege van de ploeg van trainer Patrick Dohmen was niet onverdiend, maar het had ook anders kunnen eindigen.

In de eerste helft was de thuisclub absoluut de bovenliggende partij. De meeste duels werden gewonnen, KVC Oranje liet Hulsberg veel te gemakkelijk combineren en daar kwam nog bij dat zich bij de bezoekers van trainer Paul van Putten de fouten gedurende een lagere periode aaneen regen. Toch leverde een en andere in de eerste helft in eerste instantie weinig doelgevaar op. Pas na een half uur werden de toeschouwers in de vrieskou wakker geschud. Sven Gardeniers stuurde Vince Ekelhoff diep en die kon alleen richting Lars van  der Weide, doelman van KVC Oranje. Ekelhoff omspeelde de goalie handig, maar schoot vervolgens, tot ontzetting van geel-rood en opluchting van oranje-wit, op de rechter paal.

Het bleek uitstel van executie voor KVC Oranje. Niet veel later namelijk zorgden twee fouten in de KVC-gelederen en duelkracht bij de thuisclub ervoor dat Fabrice Houtvast oog in oog met Lars van der Weide kon verschijnen. Houtvast deed wad Ekelhoff eerder had nagelaten: hij rondde bekwaam af met een lage schuiver: 1-0.

Had KVC Oranje in de eerste helft dan niets in te brengen? Jawel, zij het weinig. Een tweetal halve kansen, eentje voor Shensley Angela, die eerder onder Patrick Dohmen zijn debuut in het seniorenvoetbal bij FC Kerkrade-West maakte, en eentje voor Bob Roberts. In beide gevallen leverden de pogingen echter geen echt doelgevaar op.

Patrick Dohmen waarschuwde zijn mannen in de rust voor onderschatting. Hij wees hen erop dat KVC Oranje er eerder dit seizoen een aantal keren in was geslaagd vanuit geslagen positie terug te komen en dat Hulsberg na de rust dus een andere tegenstander kon verwachten. De woorden van Dohmen werden bewaarheid. KVC Oranje was nu een stuk feller en het voetbal werd beter, ook al omdat met Scott Vienerius meer voetballend vermogen in de ploeg kwam. Er ontspon zich een meer open duel, met nu aanvallen over een weer.

Scott Vienerius kon na een prachtige pass van Shensley Angela maar net van scoren worden afgehouden. Daar stond tegenover  de SV Hulsberg een aantal keren heel dicht bij de 2-0 was. De thuisclub liet die kansen liggen en vergat zodoende de deur in het slot te gooien, waardoor het spannend bleef. Zo’n tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leek de gelijkmaker te vallen. Scott Vienerius mocht op links een hoekschop nemen. Hij draaide de bal met zijn rechter voor de veste van thuisclubgoalie Mitchell Christiaans. Ben Vloeberghs verlengde de bal met zijn hoofd, Christiaans kansloos latend, waarna paal en Sven Gardeniers ervoor zorgden dat de bal weer het veld in kwam. KVC Oranje appelleerde en betoogde dat de bal over de doellijn was geweest en dat er bovendien hands zou zijn gemaakt. Scheidsrechter Loek Kuppens uit Budel had dat echter niet waargenomen en liet dus doorspelen. Na afloop bevestigde aanvoerder Mickey Knarren van sv Hulsberg dat de bal over de lijn was geweest. Domme pech dus voor KVC Oranje. Echter, daar moet bij aangetekend dat de corner die aan het voorval vooraf ging eigenlijk een onterecht gegeven hoekschop betrof. Want hoewel grens Leon Niesters van KVC Oranje enkele seconden vantevoren met een vlagsignaal had aangegeven dat Hulsberg een ingooi verdiende werd die niet gegeven, maar in plaats daarvan dus de corner.

Trainer Paul van Putten was na afloop in eerste instantie zwaar teleurgesteld, onder meer over het niet gegeven doelpunt. Na ietwat te zijn bekomen toonde hij zich, ook richting scheidsrechter Loek Kuppens, uiterst realistisch: ,,Die bal was er natuurlijk in, maar we hebben vandaag niet van de scheidsrechter verloren. De kiem van ons verlies lag in de eerste helft, misschien wel de slechtste uit mijn tijd bij KVC Oranje.” En dat wil wat zeggen, want Paul van Putten, die volgende seizoen aan het roer staat bij FC Kerkrade-West -komende zondag overigens tegenstander van KVC Oranje – is aan zijn zesde -en dus laatste- seizoen in Bleijerheide bezig.

SV Hulsberg ondertussen genoot van nog maar een keertje drie punten en het feit dat men als medekoploper in de race blijft voor de titel in 3B. En pupil Mitch Gehlen glunderde nog meer toen hij na afloop een oorkonde uit handen van aanvoerder Mickey Knarren in ontvangst nemen.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Geef een reactie