Burgemeester Petra Dassen Nederlands beste bestuurder 2022

Burgemeester Petra Dassen – Housen van Kerkrade is verkozen tot Nederlands beste bestuurder in 2022. Dat werd bekend gemaakt tijdens ‘Kompas’ het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur.

In de eerste ronde werd Petra Dassen door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers uit haar provincie al verkozen tot de beste bestuurder van Limburg. In de tweede ronde nam zij het op tegen de beste bestuurders van de overige provincies en de waterschappen.

Een echte verbinder die enkel het belang van de gemeenschap voor ogen heeft 

Burgemeester Dassen-Housen wordt door stemmers omschreven als een echte verbinder. Ze kan zich in alle lagen van de bevolking uitstekend verplaatsen, en heeft enkel het belang van de gemeenschap voor ogen. Dassen-Housen is vriendelijk, betrouwbaar, empathisch, en waar nodig in staat daadkrachtig op te treden. Deze eigenschappen maken haar tot een zeer gewaardeerd bestuurder.

Tim Weijers wethouder en locoburgemeester noemt de titel “meer dan verdiend.” “Petra is niet alleen een fijne en betrokken collega, maar ook een echte verbinder die het voor iedereen goed wil doen. Ze kan zich goed verplaatsen in onze inwoners. Een échte burgermoeder, waar heel Kerkrade trots op is!”

Petra Dassen is naar zeggen “blij verrast, vereerd en dankbaar.” Iedere dag werken we in Kerkrade hard aan onze ambities en plannen. Dat doen we samen. Als burgemeester voel ik me bevoorrecht dat zo veel inwoners, ambtenaren, raadsleden en partners zich inzetten voor de vele projecten en initiatieven. Dat verdient onze fantastische stad ook. Mijn uitverkiezing deel ik nadrukkelijk met al die mensen die zich inzetten voor Kerkrade en de toekomst van Kerkrade.   

Foto’s: Peter Trompetter Fotografie

Geef een reactie