Hoofdmenu

Gelijkspel voor FC Landgraaf tegen koploper SV Hulsberg

FC Landgraaf heeft de tweede wedstrijd tegen SV Hulsberg dit seizoen om weten te zetten in een 1-1 gelijkspel. Nadat de seizoensouverture met 4-3 verloren was gegaan, werd vandaag een zeer verdiend resultaat geboekt. Na een 1-0 achterstand in de tweede helft door een prachtige goal van Hulsberg aanvoerder Mickey Knarren, wist de ploeg zich terug te knokken via een doelpunt van Rick Schmitz.

De eerste helft was vrij onrustig van beide kanten. Het spel golfde op en neer waarbij SV Hulsberg in het eerste kwart van het duel de bovenliggende partij was. Dit resulteerde in ontzettend veel corners waarbij de eerste bijna direct de kruising in vloog; doelman Jaimy redde echter uitstekend. Een andere corner later in het duel werd naast geschoten bij de tweede paal terwijl de bal vrij voor het intikken leek. Het laatste wapenfeit van Hulsberg in de eerste helft volgde na 20 minuten spelen toen een vrije trap van zo’n 20 meter op de lat uiteenspatte. FC Landgraaf kreeg daarna steeds meer grip op het duel en SV Hulsberg wist zich weinig raad in de opbouw door de druk van de thuisploeg. De ploeg werd steeds dreigender en ook Hulsberg ontsnapte nadat Rick Schmitz van afstand op de lat schoot. Verder volgde er nog meerdere corners, vrije trappen en doelpogingen van afstand voor Landgraaf, maar kwam de ploeg niet echt in de buurt van scoren; ruststand 0-0.

FC Landgraaf kwam zeer scherp uit de kleedkamer en trok daarmee de lijn door van het tweede kwart van de eerste helft. Al snel werd Vichy Marchena diepgestuurd die vanuit rechts de bal scherp en hard voortrok voor het doel op de ingelopen Rick Schmitz. Hij kwam echter net te kort om de bal binnen te glijden. FC Landgraaf bleef daarna gevaarlijk over de zijkanten via Daan en Vichy en maakte daarmee aanspraak op de voorsprong. Na een uur spelen was het echter Hulsberg dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. De zoveelste corner voor de koploper werd snel genomen door de bal halfhoog strak voor te geven op de rand 16; de aanvoerder van Hulsberg twijfelde niet en met een strakke, onhoudbare volley werd Jaimy verschalkt; 1-0. FC Landgraaf ging door en 5 minuten later werd de gelijkmaker gemaakt. Een opening in de as van het veld naar Bob Sangen werd voorgegeven; de doelman van SV Hulsberg zat erbij, maar kon de bal niet vangen en Rick Schmitz wist de bal in twee instanties binnen te werken. Daarna ging FC Landgraaf door in jacht op meer en had het wellicht een penalty moeten krijgen nadat er hands werd gemaakt toen Sven van Haaren van rand 16 op doel schoot. Men had wel nog geluk dat een grote kans door Hulsberg niet goed werd uitgespeeld en Jelle Reumkens kon onderscheppen waardoor de bal niet in een vrij doel kon worden geschoven. In de slotminuut kreeg Landgraaf nog een grote mogelijkheid doordat er een vrije trap werd gegeven op de rand 16, maar de bal belandde helaas in de muur.

Al met al is de 1-1 een terechte uitslag gezien het aantal kansen dat beide ploegen hebben gehad. FC Landgraaf kan terugkijken op een sterk duel waarin iedereen 90 minuten gas heeft gegeven. Als deze lijn wordt doorgetrokken dan gaat de eerstvolgende overwinning snel volgen en is er alle vertrouwen voor een goede tweede seizoenshelft. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VV Walram op het programma en kan de ploeg zich dus andermaal gaan bewijzen.

Tekst: Mart Senden

Foto’s: Jos Steinen