Hoofdmenu

Jeugdprins De Beeren wint eerste editie Klumpkes Sjmiehte voor Jeugdprinsen/prinsessen in Beersdal

Voor de eerste keer in haar bestaan organiseerde de actief zijnde carnavalsvereniging De Beeren uit de wijk Beersdal een bijzondere activiteit. Het betrof dan in het carnavals dialect: Klumpkes Sjmiehte, ofwel snoepjes gooien. Maar het betrof niet zo maar lekkernij gooien. Integendeel zelfs, want de carnavalisten uit Beersdal hadden er afgelopen zondag 12 februari in Buurthuis Beersdal aan de Maasstraat 10, een heus wedstrijd element van gemaakt. Sterker nog zij gaven er zelfs een gepaste benaming aan en wel het Open Beersdal Kampioenschap.    

Natuurlijk was de rode draad in dit kampioenschap welke jeugdprins of jeugdprinses kan het beste klumpkes/snoepjes gooien? Maar zoals veel vaker van toepassing is bleek ook nu dat een eerste organisatie nog te kampen heeft met kinderziekten. Omdat het meer als waarschijnlijk het geval is, behalve dus de promotie op deze site ParkstadActueel, was genoemde organisatie nog niet zo algemeen bekend. Dit had natuurlijk ook zijn weerslag op deelname. Helaas bleven de inschrijvingen wat mager van aard ondanks de goede bedoelingen van C.V. De Beeren. 

Niettemin was het klumpkes Sjiehte voor wat het waard was door de enkele jeugdige deelnemers. Dit uiteraard onder het “spiedende” oog van enkele aanwezige carnavalsverenigingen. Toeval of niet, maar winnaar van dit eerste evenement werd de jeugdprins van C.V. De Beeren t.w. Brandon 1e (Laurens). Naar president Wiel Laurens ons aangaf zal een vervolg van dit nieuwe evenement zeker in het volgende seizoen zeker weer op hun organisatieprogramma staan en waarom ook niet.

Foto 1e winnaar: Callie Steijaert