Op donderdag 30 maart gaat Marcel van Roosmalen in gesprek met programmamaker Wouter Greven over zijn ervaringen als journalist, het genre reportage en zijn meest bijzondere ervaringen als ‘fly on the wall’. Dit in het kader van de Boekenweek 2023.
“Ik ben alles’ is het thema van de Boekenweek 2023. Schrijver, journalist en columnist Marcel van Roosmalen schreef jarenlang reportages voor verschillende kranten en tijdschriften. Als ‘fly on the wall’ bij verschillende kleine en grote Nederlandse gebeurtenissen, weet hij genadeloos het menselijk tekort weer te geven in zijn reportages. Of hij nu op pad is met de Pimmels (de volgelingen van Pim Fortuyn), op campagne is met de Oranjes, de winterpresentatie van de EO bezoekt of verslag doet van het hondenpoepsymposium onder het systeemplafond van het NBC Congrescentrum in Nieuwegein, van Roosmalen weet het op eigenzinnige wijze te verwoorden en ontziet niets of niemand, ook zichzelf niet. Vorig jaar kwam zijn – 800 pagina’s dikke – boek Totaal uit, een verzameling van zijn beste reportages.
Over Marcel van Roosmalen
Marcel van Roosmalen (Arnhem, 1968) is schrijver, journalist en columnist. Hij schreef verschillende reportagebundels, waaronder Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdtJe moet opschrijven dat hier niets gebeurt en Nederland onder het systeemplafond. Daarnaast is hij columnist, drie keer in de week schrijft hij een column voor NRC en hij is een van de spraakmakendste druktemakers bij De Nieuws BV op Radio 1. Van Roosmalen is ook actief in de podcastwereld. Zo maakt hij deel uit van het team van de populaire podcast Radio Romano (voorheen de Krokante Leesmap) en maakt hij samen met Gijs Groenteman dagelijks de podcast Weer een dag. Samen met Groenteman maakt hij ook het mediaprogramma Media Inside en sinds 2021 staan ze samen in het theater met de de Pannekoekencaravan.
Praktische informatie:
Datum: donderdag 30 maart
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: SCHUNCK Glaspaleis, auditorium
Entree: € 5,-
Tickets via: schunck.nl
Tekst en foto: SCHUNCK

Geef een reactie