Gulpen-Wittem schenkt een euro per inwoner aan giro 555

14 februari 2023, Gulpen-Wittem – Maandag 6 februari trof een zware aardbeving het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië. Een humanitaire ramp met duizenden doden, vele gewonden en veel inwoners die dakloos zijn geworden. De gemeente Gulpen-Wittem steunt de hulporganisaties door per inwoner een euro te doneren aan giro 555. Het gaat om een bedrag van circa 14.500 euro.

Met deze donatie volgt Gulpen-Wittem de oproep vanuit de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en levert de gemeente een bijdrage aan de broodnodige hulp ter plekke. Veel inwoners en ondernemers leven mee met de slachtoffers van de ramp en de gemeente sluit zich daar graag bij aan. Met een euro per inwoner symboliseren wij het medeleven dat uit onze samenleving blijkt en leveren we een bijdrage die past bij een gemeente als Gulpen-Wittem. 

fotobron: Gemeente Wittem & https://giro555.nl/geef-aan-giro-555/

Geef een reactie