Hoofdmenu

President John Prevo en Pierre Jongen van KV Burgerlust op eervolle wijze onderscheiden.

Namens de 17 stadscarnavalsverenigingen die zijn aangesloten bij de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) zijn president John Prevo en Pierre Jongen van KV Burgerlust op eervolle wijze onderscheiden. Tijdens het seniorencarnaval in het Socio Project was een delegatie van het SLV-bestuur te gast om de verdiensten van beiden te waarderen.
 
Pierre Jongen
Sinds 1983 is Pierre Jongen lid van de Burgerslust en in de redactie van de Vottekletsjer. Sinds 11-11-2015 is hij lid van de Elveraad en verantwoordelijk voor de PR. Draaiboeken van evenementen komen van zijn kant en hij is kartrekker van de artiestencommissie & licht en geluid. Verder is hij archivaris en nauw betrokken bij inrichting van de Burgerlusthof. Tot slot is hij ook actief betrokken geweest bij de organisatie van de Gulden Humors, kindercarnaval en opbouwen, versieren en opruimen van de feestzaal. Reden voor het SLV-bestuur om hem te onderscheiden met de Orde van Verdienste.
 
John Prevo
John is op 11-11-1994 opgenomen in de Elveraad. Meer dan 11 jaar was hij onderdeel van zanggroep Rabadatsj en heeft hij op bijna alle bühnes van Limburg, Duitsland en België opgetreden. De carnavalssjlagere van Rabadatsj zijn nog altijd ‘knallers’! John was voorzitter van deze succesvolle sjlagergroep. Al meer dan 22 jaar presenteert hij alle evenementen van KV Burgerlust. Daarnaast presenteerde en organiseerde meer dan 30 jaar bij verschillende verenigingen en instellingen (scholen, bejaardenhuizen, verzorgingstehuizen) de carnavalszittingen. In 1998 was John als John I prins van KV Burgerlust en sinds 2015 president. John heeft de KV Burgerlust, en de gehele Limburgse carnaval, door heel Limburg en in delen van Duitsland en België op een carnavalistische manier gepresenteerd. Met een lach en een traan om de minderbedeelden onder ons toch een gezellige middag/ avond te bezorgen. Tot slot heeft John mede gezorgd voor carnavalistische optredens van de eigen elveraad tijdens de evenementen van de KV Burgerlust. John bedacht de muziek & chorografie voor de optredens van de elveraad.
John Prevo is in het verleden al onderscheiden met de Orde van Verdienste van de SLV. Reden voor het SLV -bestuur om hem nu ook te onderscheiden met de Zilveren Buut.
Namens SLV bestuur waren aanwezig bij de uitreiking op maandag 13 februari 2023
Jan Stroek, vice-president
Paul Göttgens, secretaris
Foto: Peter Trompetter Fotografie