Hoofdmenu

Woensdag 22 februari: Fossielenmiddag: Op zoek naar haaientanden en andere kleine fossielen onder leiding van Mai Arets en Corrie Meijer.

Er leven al miljoenen jaren haaien in onze zeeën. Deze haaien wisselen tijdens hun leven vaak hun tanden. Deze hele oude tanden kunnen we nu nog steeds vinden. Net als hele oude schelpjes, stukjes bot, gehoorbeentjes, ammonieten, zee egels en vissentandjes. Benieuwd hoe dat er allemaal uitziet?
Deze middag kun  je bij IVN Kerkrade op zoek naar deze fossielen. Eerst wordt uitgelegd wat fossielen zijn en waar je ze kunt vinden. Daarna krijg je gruis (kleine steentjes vermengd met tandjes, schelpjes en zo) en mag je daar in zoeken. En wat je vindt mag je uiteraard meenemen.


Aanvang: 14.00 uur in het Sjevemethoes, Sint Pieterstraat 3, 6463 CS Kerkrade.

Tekst en foto: Sjevemethoes