Hoofdmenu

Volta Limburg Classic start met vier WorldTour teams

Nog een kleine twee maanden en dan staat de 48e Volta Limburg Classic op de kalender. Het deelnemersveld begint vorm te krijgen. Zaterdag 1 april 2023 starten in totaal maar liefst 4 WorldTour teams en 5 UCI Pro Teams in de Diepstraat te Eijsden. 

De Volta Limburg Classic wordt verreden over een parcours van bijna 200 kilometer door het Zuid-Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek. Jaarlijks bewijst de Volta Limburg Classic een attractieve koers te zijn, waarbij aanstormend talent de strijd aan gaat met diverse ervaren renners. In 2022 was de talentvolle Belg Arnaud de Lie de beste van een deelnemersveld waar toen ook noG nu reeds gestopte wielrenners Philippe Gilbert en Tom Dumoulin aan de start verschenen. 

“We zijn zeer trots deze teams te kunnen presenteren. Uit de interesse van deze teams blijkt dat de Volta Limburg Classic, ondanks de concurrentie van bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen in hetzelfde weekend, een waardevolle koers is op de wielerkalender. Nog niet zo lang geleden wisten we geen enkel WorldTour team aan de start te melden. Dat is nu veranderd, waarmee we aantonen dat de Volta Limburg Classic absoluut in de lift zit”, aldus koersdirecteur Roy Packbier.

De ploegen die deelnemen aan de Volta Limburg Classic 2023 zullen dit jaar geregeld te zien zijn in diverse World Tour-wedstrijden. Zo staan diverse ploegen twee weken na de Volta Limburg Classic ook aan de start van de Amstel Gold Race. 

Het voorlopige deelnemersveld van de Volta Limburg Classic 2023 bestaat uit de volgende ploegen:

ALPECIN-DECEUNINCK (BELGIË)

INTERMARCHÉ – WANTY – GOBERT MATÉRIAUX (BELGIË)

JUMBO-VISMA (NEDERLAND)

TEAM DSM (NEDERLAND)

BINGOAL PAUWELS SAUCES WB (BELGIË)

BOLTON EQUITIES BLACK SPOKE (NIEUW ZEELAND)

LOTTO DSTNY (BELGIË)

Q36.5 PRO CYCLING TEAM

TEAM FLANDERS – BALOISE (BELGIË)

ABLOC CT (NEDERLAND)

ALLINQ CONTINENTAL CYCLINGTEAM (NEDERLAND)

BEAT CYCLING CLUB (NEDERLAND)

METEC  – SOLARWATT P/B MANTEL (NEDERLAND)

TDT-UNIBET CYCLING TEAM (NEDERLAND)

VOLKERWESSELS CYCLING TEAM (NEDERLAND)

HAGENS BERMAN AXEON (VERENIGDE STATEN)

MOTALA AIF SERNEKE ALLEBIKE (ZWEDEN)

LEOPARD TOGT PRO CYCLING (DENEMARKEN)

SOUDAL-QUICK STEP DEVO TEAM (BELGIË)

TARTELETTO – ISOREX (BELGIË)

TEAM LOTTO – KERN HAUS (DUITSLAND)

UNIVERSE CYCLING TEAM (NEDERLAND)

Naast de heren zullen ook de dames weer hun eigen Volta Limburg Classic verrijden. Start en finish staan weer gepland in de Diepstraat te Eijsden.

Tekst en foto: Volta Limburg Classic