Hoofdmenu

Paul Oligschläger ontvangt Orde van de Kiebeukel

Dit jaar wordt de Orde van de Kiebeukel toegekend aan de heer Paul Oligschläger van carnavalsvereniging De Ülle uit Partij. Sinds 1978 reikt de gemeente Gulpen-Wittem de Orde van de Kiebeukel uit aan personen die zich voor de plaatselijke carnaval verdienstelijk hebben gemaakt.

Paul Oligschläger is geboren in 1953 en muzikant in hart en nieren. Hij is dirigent van de fanfare Kunst & Vriendschap van Partij-Wittem en niet te vergeten een rásechte carnavalist. Net als het maken van muziek is het vieren van carnaval hem in zijn vroegere jaren met de paplepel ingegoten. Paul bouwde mee aan carnavalswagens en liep mee met carnavalsoptochten in Partij en Mechelen. Paul heeft een ontzettend grote bijdrage geleverd aan in de muzikale geschiedenis van carnaval in het dorp. Samen met andere muzikanten maakte Paul veel muziek in ’t Wienhoes en in verschillende cafés in Partij en Mechelen. Dé schlager “Partei dat is ’t schönste, al op d’r ganse welt” maakt een vast onderdeel uit van Paul’s carnavalsrepertoire en geniet inmiddels van grote bekendheid binnen de lokale gemeenschap. Paul heeft in verschillende orkest- en kapelvormen de zittingen en carnavalsfeesten opgeluisterd. Ook als prins heeft Paul in 1972 samen met zijn vrouw Marjo carnaval in Partij mogen aanvoeren. Als muzikant en dirigent heeft Paul altijd met veel inzet en plezier zijn bijdrage geleverd aan de muzikale invulling van optochten, zittingen en eigen initiatieven. Eén van zijn hoogtepunten was het carnavalsconcert in ’t Wienhoes met carnavalsvereniging De Ülle in 2017. Inmiddels heeft Paul afscheid genomen als zeer gewaardeerd dirigent in Partij-Wittem. 

Gelet op de vele verdiensten die Paul voor de carnaval en op muzikaal vlak voor de gemeenschap van Partij heeft verricht ontvangt hij uit handen van burgemeester Ramaekers-Rutjens op zaterdag 18 februari de Orde van de Kiebeukel.

Tekst: Voorlichting Gemeente Gulpen

Foto: Logo Gemeente Gulpen« (Vorig nieuwsbericht)