Hoofdmenu

Vriendengroep Café Heksenberg winnen 25e “dorpse artiestenavond” Van en Vuur d’r Sjpasseberg

Wat was het afgelopen carnavalszaterdag in Sjpasseberg/Heksenberg weer een geweldige uitvoering van de “dorpse artiestenavond”. Onder de passende benaming, “Van en Vuur d’r Sjpasseberg, betrof het overigens het 25e gehouden jaarlijkse evenement in het Sjpashoes (gemeenschapshuis) Heksenberg. Dit uiteraard onder auspiciën van d’r Heksenbergse Vasteloavends Verein met in hun midden uiteraard prins Dean 1e (Falize) en het jeugdprinsenpaar t.w. prins Quinn 1e (Jansen) en prinses Aimy 1e (Franssen). Overigens was de presentatie voor het 24e jaar in handen van Callie Steijaert (hfd/eindredacteur van ParkstadActueel). Hij werd hierbij bijgestaan door Frank Arets en Wiel Berends van de HVV, die zorg droegen voor de begeleiding van de optredende “dorpse artiesten” Voor de begeleidende stemmingsvolle muzikale ondersteuning droeg Dj. Paul Heuts, bijgestaan door lichtverzorger Dennis de Ruijter, op prima wijze zorg. Een op en top stimulans voor de juiste beleving van het carnaval, zeker na twee jaar, door de coronapandemie, gemis van de viering van carnaval.

 

Ook dit jaar kon er weer volop genoten worden van de prima optredens. Uiteraard deden zij, op welke wijze dan ook, hun geweldige best met in hun achterhoofd natuurlijk het winnen van de beschikbare wisselbeker. Vanzelfsprekend werd deze “dorpse artiestenavond” geopend met het aparte leuk uitziende optreden door de Raad van Elf van de “Verein”, onder de benaming Voice of Sjpasseberg. Zij deden echter niet mee in de puntenwaardering te geven door de onafhankelijke jury gevormd door de heren Marco Custers, Edie Bleimuth en presentator Callie Steijaert. 

Vervolgens traden voor het voetlicht Marij Kebeck, zij bracht een leuke act als André Riool, de oud-prinsen van de Verein als de Gypsy Kings Sjpasseberg en de vriendengroep Café Heksenberg als de Heksen van Heksenberg. Bijzonder stemmingsvol was ook het optreden, weliswaar zonder jurering, van de zangers Ralf en Joy zijnde de vrienden van prins Dean. Zij brachten stemmingszang van de bovenste plank. De dames van de Vasteloavends Verein brachten een leuke act die inhaakte op het motto van de carnavalsviering 2023 Sjpasseberg. Het duo Henry en Maikel (winnaars in 2017) brachten tenslotte de act 5 voor 12-“slaap Lekker”.                                      

Kortom, het was weer een meer als geweldige “dorpse artiestenavond” welke tot aan de kleine uurtjes duurde en voor de jury een behoorlijke “kluif” was om objectief te beoordelen. Zij kwamen dan ook tot de conclusie dat de Vriendengroep van Café Heksenberg met 29½ punt de winnaars waren en de dientengevolge dan ook de wisselbeker door prins Dean 1e overhandigd kregen. De tweede prijs was voor de oud-prinsen van de Verein met 25 punten en de derde prijs voor Marij Kebeck alias Andre Riool met 24½ punten.