Hoofdmenu

TERUGBLIK Anneke van der Ven senioren prinses in Sjpasseberg-Heksenberg

Al sinds vele jaren, met uitzondering natuurlijk van de twee jaar durende coronapandemie, is er voor de senioren van Heksenberg e.o. zeker te genieten van de viering van carnaval. In een prima samenwerking van KBO, de Zonnebloem , RK Vrouwengilde en d’r Heksenbergse Vasteloavends Verein wordt er op de vrijdag voor de officiële carnavalsdagen, c.q. ook genoemd de Drie Dolle Dagen, een heus en gezellig carnavalsfeest voor hen georganiseerd in het Sjpashoes (Gemeenschapshuis) Hei Grindelweg. Zo ook natuurlijk dit jaar op de 17e februari jl. Onder presentatie van Guus Mengelers werd het wederom een kleurrijke en gezellig carnavalsfeest. Zoals al jaren ook het geval is genoemde viering een aaneenschakeling van Vasteloavends muziek en optredens.

Uiteraard ontbrak D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein met in hun midden prins Dean 1e en het jeugdprinsenpaar Quinn 1e en Aimy 1E natuurlijk niet. Bijzonder gewaardeerd werd ook de bevriende carnavalsvereniging C.V. de Jonge Bock van Nieuw Einde met hun                          Dreigestirn. Bijzondere aandacht en gewaardeerd door de senioren waren ook de optredende artiesten waaronder buutreedner Hub Stassen, zanggroep Ummer d’r Letste, Tussendoor werden de senioren ook nog getrakteerd op smakelijke hapjes.

Een hoogtepunt tijdens deze geslaagde middag was ongetwijfeld ook de uitverkiezing van een seniorenprinses. Voor ze bekend was heerste er natuurlijk enige spanning wie de “uitverkorene” zou zijn. Met vele lofuitingen bleek Anneke van der Ven de nieuwe seniorenprinses. Samen met de senioren beleefde de nieuwe prinses vervolgens nog gezellig een aantal uurtjes in het Sjpasshoes.

Groep 7 van B.S. Gerardus Majella winnen de tweede uitvoering jeugdig Van en Vuur d’r Sjpasseberg

Voorafgaande aan het avond evenement Van en Vuur d’r Sjpasseberg in het Sjpasshoes werd in de middaguren voor de tweede maal voor de jeugd eveneens een Van en Vuur d’r was een gezellige drukte van belang van jong en oud. Zeker ook door het gegeven dat er een samenwerkingsverband was tussen d’r Heksenbergse Vasteloavends Verein en B.S. Gerardus Majella. Onder presentatie van Stefhanie Palmen-Plieger kon terecht gesproken worden van terecht een geslaagd feestje. Er waren rond 12 jeugdige optredens. 

Groep 7 van genoemde basisschool wonnen dan ook terecht  de wisselbeker. Daarmede werden ze zelfs toebedacht dat oprecht deze groep de feestklas van de B.S. Gerardus Majella is. Prima toch.