Debuut Basketballer Sander Hollanders uit Kerkrade in Oranje

Basketballer Sander Hollanders uit Kerkrade heeft afgelopen donderdagavond in Almere zijn debuut in Oranje gemaakt in de interland van Nederland tegen Georgië. 

Hollanders mocht in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië twee minuten en 41 seconden meespelen van interim-bondscoach Radenko Varagic. De geboren en getogen Kerkradenaar die voor Donars Groningen speelt ken de coach van het Nederlands team nog uit zijn eerdere periode bij Basketbal Academie Limburg in Weert. Shooting guard Hollanders maakt op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de eredivisie. Na 5 seizoenen in Weert is hij met een tweejarig contract nu een onderdeel van Donar. Afgelopen seizoen werd hij gekozen tot Dutch Rising Star in de BNXT League. Met zijn hoge percentage driepunters leverde hij een belangrijke bijdrage leveren aan het prima seizoen van Donar.

Orange Lions

Hollanders zat afgelopen november ook al bij de selectie van de Orange Lions, maar kreeg toen geen speelminuten. Nu mocht de guard alsnog zijn debuut maken in een uitverkocht topsportcentrum in Almere. Hollanders kon zijn debuut niet vieren met een overwinning. De Nederlandse basketbalmannen verloren de WK-kwalificatiewedstrijd tegen n Georgië met 80-88. De Orange Lions die nog geen duel wonnen in de kwalificatiepoule maken geen kans meer op een plaats op het wereldkampioenschap. Morgen zondag 25 februari speelt Nederland haar laatste kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne. Die wedstrijd wordt in het Letse Riga gespeeld, vanwege de oorlog in Oekraïne.

Fotobron: https://www.donar.nl/speler/sander-hollanders