De nieuwe trainer van KVC Oranje is bekend. Gino Curfs zal volgend seizoen de scepter zwaaien over de hoofdmacht in Bleijerheide. Nu is Gino nog actief als oefenmeester van Leonidas, in de wijk Wolder in Maastricht.

Gino Curfs is van 14 april 1994 en woonachtig in Berg. In het dagelijks leven is de 28-jarige trainer werkzaam als ergotherapeut bij Mondriaan GGZ. Daarnaast werkt hij als trainer bij eredivisionist Fortuna Sittard, waar hij de O15 onder zijn hoede heeft. Zijn vriendin heet Jody Duyzings. Met haar deelt hij het huishouden.

Het voetballeven van Gino Curfs nam een aanvang bij Berg’28. Daarna volgden twee jaar in de jeugd van MVV. Uiteindelijk ging het weer terug naar Berg’28, waar hij bij de senioren speelde. Gevraagd naar zijn hoogtepunten als speler antwoordt Gino: ,,Dat was de promotie, via de nacompetitie, met Berg’28 van de vijfde naar de vierde klasse.”

Bij Berg’28 drong bij Gino Curfs ook het besef door dat het voetballend niet echt hogerop zou gaan. Op 15-jarige leeftijd had hij al stage gelopen als trainer bij de club uit zijn woonplaats en twee jaar later werd hij trainer in de jeugd van MVV. Gino besloot alles op een loopbaan als trainer te zetten. Hij vertelt:, ,Ik wil alles uit de kast halen om zo hoog mogelijk te kunnen trainen. Mijn UEFA-B en -C heb ik eerder behaald. Ik ben inmiddels toegelaten tot de UEFA-A-cursus. Die denk ik in 2023 af te ronden.”

We hebben dus van doen met een ambitieuze trainer, een oefenmeester ook die al wat successen heeft behaald. Met Leonidas promoveerde hij vorig seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse A. In de finale werd gewonnen van SC Jekerdal, een ploeg waar KVC Oranje in mei nog kopje onder tegen ging. Had Corona geen roet in het eten gegooid, was die promotie waarschijnlijk al eerder bewerkstelligd. Ook met Fortuna Sittard O15 gaat het niet verkeerd. Onlangs werd in ‘De Vliert’ FC Den Bosch verslagen, met 2-1. Gevolg is dat de jonge fortunezen de kwartfinale van de KNVB-beker hebben bereikt.

Dan komen we op de vraag hoe iemand uit de regio Valkenburg-Maastricht bij KVC Oranje terecht komt. De reactie van Gino Curfs: ,,Het is natuurlijk een andere regio. Je kunt er nieuwe mensen leren kennen en je netwerk vergroten. Maar wat belangrijker is, KVC Oranje, zo heb ik van meerdere mensen vernomen, is een familiaire, warme club, met daarenboven een goede sportieve uitstraling. Een club passend bij mijn ambities.  Ik kijk ernaar uit om in Bleijerheide mijn beste beentje voort te zetten. Overigens, mijn geboorteplaats is Kerkrade. Maar eerst mag ik natuurlijk met Leonidas toewerken naar een mooi einde van dit voetbalseizoen. Wie weet wat er in Wolder nog in het verschiet ligt.”

Wie op facebook de naam Gino Curfs googelt, komt als snel een jonge kerel tegen, staande bij iets dat veel weg heeft van een privéjet. Als Gino wordt gevraagd of hij met dat ultramoderne voertuig vanuit Berg naar de trainingen en wedstrijden bij KVC Oranje komt, schiet hij eerst in de lach. Dan zegt hij: ,,Nee hoor, dat gaat hem niet worden. Ik heb een vriend, Youri Claessens. Hij is DJ en met hem maak ik zo nu en dan internationale reizen. Vandaar die foto.”

KVC Oranje krijgt, zo mogen we zeggen, als opvolger van de naar FC Kerkrade-Wes vertrekkende Paul van Putten, een jonge, hongerige nieuwe oefenmeester, iemand ook die al het nodige heeft bewezen. Weer iets om naar uit te kijken in Bleijerheide.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)