Hoofdmenu

Chevremont naar de laatste 16 van het bekertoernooi

Chevremont is doorgedrongen tot 8e finale van het bekertoernooi, door thuis met 2-1 te winnen van Merefeldia. Vooraf was al bekend dat Merefeldia, dat getraind wordt door Danny Koevermans, een aardig elftal zou hebben. Dat bleek ook tijdens de wedstrijd, waardoor Chevremont er hard voor heeft moeten werken.
Chevremont kreeg via Tim Blättler al vrij snel een grote kans om de score te openen, maar zijn kopbal vrij voor het doel, ging rakelings over het doel na een goede voorzet van Brian Jacobs. Merefeldia kwam na 15 minuten spelen pardoes op 0-1, nadat Calvin Pötgens een terugspeelbal slecht verwerkte, kon de spits van Merefeldia de bal in het lege doel schieten. Chevremont kreeg vervolgens via Luc Roex de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, maar hij faalde van dichtbij. Het was Daniël Meijer die Chevremont op gelijke hoogte bracht (1-1), hij kopte een voorzet van Mirsad Huric feilloos binnen. Dit was tevens de ruststand.
In de tweede helft probeerde Chevremont de overwinning naar zich toe te trekken, Merefeldia verdedigde met man en macht en konden hun goal lang schoon houden. In de 80e minuut was het echter een geweldig afstandsschot van Marvin de Meij die voor de beslissing zorgde, 2-1. Merefeldia probeerde nog iets te forceren, gelukkig zonder succes en dus bekert Chevremont verder.
A.s. zondag staat de uitwedstrijd op het programma tegen BsvLimburgia en zal Chevremont uit een ander vaatje moeten tappen om de drie punten mee te kunnen nemen naar Kerkrade.
Tekst: Rob Pierik
Foto: Peter Trompetter Fotografie