Hoofdmenu

KVC Oranje wint van ‘Angstgegner’ Weltania

Zorgen in Welten

Het duel tussen Weltania en KVC Oranje eindigde in een 2-1 overwinning voor de bezoekers uit Bleijerheide. Over die zege, een niet onverdiende, heerste na afloop grote tevredenheid in het gastenkamp, te meer ook omdat je tamelijk diep in de annalen moet duiken om de laatste zege van KVC Oranje op Weltania te kunnen opduikelen.

Dit seizoen is er een versterkte degradatieregeling in het amateurvoetbal. Voor 3B, de klasse waarin de beide oranje-witte ploegen acteren, betekent het dat de plekken 9 tot en met 11 aan het eind van de rit leiden tot nacompetitievoetbal om degradatie af te wenden en de plekken 12 en 13 rechtstreekse degradatie inhouden. Om veilig te zijn moet je dus bij de eerste acht ploegen eindigen. KVC Oranje stond voor aanvang van het duel op plek zes, Weltania op plaats acht. Punten waren dus welkom, in beide kampen.

De wedstrijd kende in de eerste helft een redelijk gelijk opgaand verloop. Veel echte kansen vielen er niet te noteren. Een afstandsschot van Tom Konings namens KVC Oranje ging naast de veste van thuisclubkeeper Jannik Quaedvlieg, een schot aan de andere kant van Lars Remans was eenzelfde lot beschoren. Rond het half uur kogelde Sjors van Velzen van Weltania -na onnodig balverlies op het middenveld van KVC Oranje en een fraaie steekpass van Tim Maassen-  op de buitenkant van de rechter paal. 

Even later trof Van Velzen wel doel, uit een strafschop, toegekend na een overtreding van aanvoerder Martijn Sangen in de eigen zestien. Van Velzen schoot de bal hard in de linker hoek, buiten bereik van gastendoelman Lars van der Weide: 1-0. Nog vóór de rust kregen de bezoekers twee kansen op de gelijkmaker. Een kopbal van Chris Frauenrath eindigde in de grijpgrage handen van Jannik Quaedvlieg en een schot uit de draai van Ben Vloeberghs ging via de vingertoppen van diezelfde keeper en de buitenkant van de rechter paal naast.

Kort na de hervatting opnieuw een aantal mogelijkheden voor KVC Oranje. Een afstandsschot van Mitch Flecken (gepareerd), een inzet van Martijn Sangen (van de lijn gehaald door Sjors van Velzen) en een schot van Chris Frauenrath (gepareerd door Quaedvlieg) vielen te noteren. Daar stond aan de andere kant een prachtige aanval van Weltania tegenover, maar omdat Sjors van Velzen verzuimde de juiste eindpass af te leveren, stierf die in schoonheid. 

Ware het 2-0 geworden, was KVC Oranje wellicht een geslagen ploeg geweest. Nu ging het anders. Halverwege het tweede bedrijf stuurde Chris Frauenrath ploeggenoot Ben Vloeberghs de diepte in, richting doelman Jannik Quaedlvlieg van de thuisclub. De goalie kwam uit, de lange Vloebeghs ging in de zestien tegen de vlakte en scheidsrechter Teun van Oerle uit Beringe wees gedecideerd naar de stip. KVC Oranje mocht zich niet ongelukkig prijzen met de afwezigheid van een VAR. De scheids valt overigens niets te verwijten, vanuit zijn gezichtspunt leek het een duidelijke overtreding. Lloyd Vromen benutte de pingel bekwaam door de bal in de linker hoek raak te schieten. Quaedvlieg was eer wel nog aan met zijn vingertoppen, maar kon een treffer niet voorkomen: 1-1.

KVC Oranje was in het tweede bedrijf de betere ploeg, de ploeg ook met de meeste kansen. Dat het 1-2 werd, was dan ook niet verwonderlijk. Lloyd Vromen leverde rond de middenlijn een mooie dieptepass af, die door Chris Frauenrath van zo’n zes meter met zijn hoofd richting de rechter benedenhoek werd gedirigeerd: 1-2. Slecht verdedigd vond men bij Weltania, prachtige goal luidde de visie bij het andere oranje-wit.

Echter voor hetzelfde geld was het eerder 2-1 voor Weltania geworden. Na een vrije trap van Philip Bleijlevens vanaf links leek Jesper Sporken raak te koppen, maar op dat moment redde gastendoelman Lars van der Weide de meubelen voor zijn team. Een tweede kopbal, nu van Tim Maassen ging over de veste van de KVC-goalie.

Na de 2-1 moest Weltania in de achtervolging. De ploeg van trainer Sid Plum bleek echter niet meer bij machte het tij te keren en zakte door de nederlaag naar plek tien op de ranglijst van 3B. Zorgen dus in Welten, terwijl men in Bleijerheide weer (even) naar boven lijkt te kunnen kijken.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »