Hoofdmenu

KVC Oranje ontmoet vv Hellas

Zondag ontvangt KVC Oranje bezoek uit Klimmen-Ransdaal. De plaatselijke voetbaltrots vv Hellas komt namelijk naar Bleijerheide.

Op de ranglijst van de derde klasse B ontlopen de ploegen elkaar nauwelijks iets. Hellas heeft amper één puntje meer dan KVC Oranje verzameld. De ploeg heeft verder een week met wisselend succes achter de rug. Zondag werd overtuigend gewonnen van FC Gulpen, met 4-1, maar donderdag ging men thuis onverwacht  kopje onder, met 3-1 tegen sv Langeberg. KVC Oranje houdt als laatste wapenfeit de 2-1 overwinning bij Weltania in gedachten.

Als we kijken naar het verleden, zien we wisselende resultaten, met in Bleijerheide meestal KVC Oranje als ploeg die aan het langste eind trekt, terwijl in het heuvelland vv Hellas de meer succesvolle ploeg is. Uitzondering op dit laatste vormt de wedstrijd eerder dit seizoen. Toen namelijk won KVC Oranje -het was een zwaar bevochten zege- ietwat gelukkig, met 2-3.

Hellas zal dan ook gebrand zijn om sportieve revanche te nemen. KVC Oranje wil voortborduren op de winst tegen Weltania en omhoog willen kijken.

Een spannend duel lijkt met deze confrontatie in het verschiet te liggen. KVC Oranje en vv Hellas heten u graag welkom, zondag om 14.30 in Sportpark Bleijerheide in Kerkrade.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto: Uit het archief van Lucho Carreno