Hoofdmenu

Heksenberg/NEC knokt 3 punten bij elkaar. Invaller Jasper Braad scoorde prima de enige en winnende goal

Het was afgelopen zondagmiddag (12 maart) op sportpark De Varenbeuk in Heerlen-Noord de vraag wie zou gaan winnen. Waarom deze vraag? Welnu, de voor deze wedstrijd in de 3e klasse B zijnde koploper FC Hoensbroek kwam immers op bezoek. Dus wachtte voor de mannen van trainer Kevin Nowacki van Heksenberg/NEC een zeer zware kluif te verhapstukken. Voor de thuisclub was deze gedachtegang zeker niet onterecht. Want door een aantal geblesseerde spelers was de thuisclub toch wel “gehandicapt”. Dientengevolge werden vier jonge talentvolle spelers vanuit het tweede elftal ingezet om de geblesseerde spelers op te vangen. Dus bleef het voor de thuisclub niettemin een hele zware taak om de drie punten voor zich op te eisen.

                                                                                                                                                       De wedstrijd was op zich best fel maar zowel Heksenberg/NEC als óók Hoensbroek konden niet echt overtuigen.  Enkele kansjes waren dan ook op een hand te tellen. Omdat enkele vaste basiskrachten bij Heksenberg/NEC op de bank zaten werd halverwege de tweede helft Jasper Braad ingebracht. En dat niet zonder resultaat. Door een fout in de defensie van Hoensbroek speelde hij zijn directe tegenstander prima uit en scoorde tien minuten voor tijd de 1-0. Dit was dan ook de eindstand met een dankjewel naar goalgetter Jasper Braad.

Ook aangeven dat uiteindelijk voor Heksenberg-NEC een keer het bekende dubbeltje de goede kant op viel, omdat een Walram doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. Neemt niet weg dat dit team geknokt heeft en daardoor terecht de drie punten in huis wist te houden. Volgende week, zondag 19 maart, wacht Heksenberg/NEC wederom een, zeker niet gemakkelijke uitwedstrijd, tegen andermaal een (mede)-koploper en wel het Valkenburgse Walram. Dus wie weet-W.B.(Volgend nieuwsbericht) »