Hoofdmenu

PvdA-lijsttrekker in Limburg Jasper Kuntzelaers voerde vanmiddag 13 maart campagne tegen misstanden DSM onder president en landelijk VVD-lijsttrekker Edith Schippers

Bij het DSM-hoofdkantoor in Heerlen leidde de Limburgse PvdA-lijsttrekker Jasper Kuntzelaers vandaag een protestactie tegen het beleid van DSM-president en landelijk VVD-lijsttrekker Edith Schippers.

PvdA, GroenLinks, én PvdD: Schippers’ DSM verlaat Heerlen met roebels, pensioenpoen en roofkunst in roverszak 

Samen met PvdA, GroenLinks en PvdD fractievoorzitters uit verschillende Parkstad-gemeenten onthulde PvdA-voorman Kuntzelaers een beeltenis van Edith Schippers als neoliberale inbreker die met “pensioenpoen, roebels, en roofkunst” in haar roverszak Heerlen uitsluipt. De beeltenis verwijst naar het controversiële aanstaande vertrek van de multinational uit de mijnstad. De tekst op de roverszak verwijst naar verschillende actuele nieuwsberichten, te weten over DSM’s mismanagement van haar pensioenfonds, voortdurende activiteit in Rusland ondanks de Oekraine-oorlog, en de voorlopige weigering van het bedrijf om haar kunstverzameling uit de mijntijd in de voormalige Mijnstreek achter te laten.

Grievenbrief 

Daarna deed het gezelschap in aanwezigheid van DSM-gepensioneerden een Grievenbrief in de brievenbus van de multinational. De Grievenbrief bevat een opsomming van de misstanden die volgens de actievoerders voortvloeien uit het beleid van DSM. Kuntzelaers: “Onder leiding van VVD-lijsttrekker Edith Schippers stelt DSM winstbejag blind boven mens en milieu. Dat leidt lokaal, landelijk, en internationaal tot een opeenstapeling van misstanden. Van belastingafdracht aan Poetin tot oneigenlijk gebruik van de pensioenpot van medewerkers; DSM’s acties vertegenwoordigen het moreel failliet van het neoliberalisme dat de VVD provinciaal en nationaal te vuur en te zwaar blijft verdedigen.”

Foto en Tekst: PVDA Landgraaf-Heerlen