Hoofdmenu

Michel Leinders nieuwe directeur Bisschoppelijk Centrum Rolduc

Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft de heer Michel Leinders uit Elsloo benoemd tot directeur/gedelegeerd bestuurder van het Bisschoppelijk Centrum Rolduc in Kerkrade. Hij volgt de huidige directeur Harrie van Beers op die met ingang van 1 mei met pensioen gaat.

Michel Leinders (61) werkt op dit moment als hoofd bedrijfsvoering en plaatsvervangend directeur bij het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie in Maastricht. Dit is een deeltijdfunctie. Hij blijft deze baan combineren met het directeurschap van het Bisschoppelijk Centrum Rolduc, dat ook een deeltijdbaan betreft. In het verleden was Leinders onder andere directeur van recreatiepark Steinerbos BV in Stein en directeur van de Sportstichting Landgraaf. Leinders treedt op 1 april in dienst van het Bisschoppelijk Centrum. Het bisdom Roermond heeft veel vertrouwen in de nieuwe directeur en dankt scheidend-directeur Van Beers, die de afgelopen negen jaar het centrum geleid heeft.

Het Bisschoppelijk Centrum Rolduc is een kerkelijke rechtspersoon die eigenaar is van het ruim 900 jaar oude abdijcomplex Rolduc in Kerkrade. Het bestuur van de rechtspersoon wordt gevormd door de bisschop van Roermond, die het dagelijkse beheer van het monumentale abdijcomplex overgedragen heeft aan een directeur/gedelegeerd bestuurder. Het Bisschoppelijk Centrum Rolduc biedt onderdak aan een hotel- en congrescentrum, diverse bedrijfsruimtes en particuliere woningen. Ook zijn in Abdij Rolduc en enkele onderwijsinstellingen gevestigd, waaronder het grootseminarie Rolduc en het Theologisch Instituut Rolduc, de priesteropleiding en de opleiding tot diaken en geestelijk verzorger van het bisdom Roermond.

Foto en Tekst: Bisdom Roermond