Hoofdmenu

Optreden op het hoogste niveau van de koperspelers Viera Blech uit Tirol in de Rodahal in Kerkrade. Meer dan 800 fans hebben op zaterdagavond 18 maart genoten in een stemmingsvolle muziektempel.

Over Viera Blech:Viera Blech werd in 2004 opgericht als kwartet en bestaat momenteel uit zeven topmusici. De musici hebben allen een muziekstudie afgerond an Oostenrijkse conservatoria en zijn internationaal actief als instrumentale docenten, muziekpedagogen en freelanceartiesten.

Martin Scharnagl is de leider en oprichter van de groep, wiens talrijke originele composities en arrangementen de groep een kenmerkende en unieke stijl geven. De succesvolle Tiroolse formatie heeft negen cd’s uitgebracht, die allemaal door de muzikanten zelf in de opnamestudio zijn geproduceerd.

Het muziekgezelschap trad op in heel Europa, onder andere op festivals als Woodstock der Blasmusik. Hun eigen nummers Von Freund zu Freund, Augenblicke, Euphoria en Düsco Hüt werden grote hits.

 

Foto’s: Peter Trompetter Fotografie