Hoofdmenu

Roda JC houdt hoop op play offs levend: gelukkig gelijkspel in Venlo

De Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade is in een 1-1 puntendeling geëindigd. Roda JC en Keukendivisie topscoorder Dylan Vente bracht de Kerkradenaren kort na de rust op voorsprong, door een voorzet van Sami Ouaissa binnen te schieten. Het antwoord van VVV dat overwegend de bovenliggende partij was liet niet lang op zich wachten: verdediger Rick Ketting schoot de bal hard in de korte hoek: 1-1.

VVV, de actuele nummer vier van de ranglijst, had iets goed te maken in de Limburgse prestigederby na de eerdere 4-1 oor wassing in Kerkrade. Roda JC trad de gevreesde stormloop tegemoet met een vijfmans defensie en een behoudende tactiek. Een nederlaag in Venlo wilde trainer-coach Edwin de Graeff dan ook per se voorkomen. Die kon immers funeste gevolgen hebben. Roda JC moest voor aanvang van de derby genoegen nemen met plaats tien op de ranglijst. Om nacompetitie te kunnen spelen moet je echter aan het einde van de rit echter op minimaal plaats acht in de Keuken Kampioen Divisie eindigen.

Van een vurige derbystrijd was echter een helft lang geen sprake. Pas na de rust ontbrandde de strijd in de goed gevulde Koel. Dylan Vente eerder drie keer trefzeker tijdens de spectaculaire derby in Kerkrade tegen VVV liet de 500 koppige Roda aanhang kort na rust juichen, door droog en hard raak te schieten: 0-1.  De thuisploeg egaliseerde de score al vlug door een treffer van Rick Ketting. VVV ging gesteund door de fanatieke aanhang daarna nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Die leek er tien minuten voor tijd te komen maar Brian Koglin zag zijn kopbal op de deklat belanden. Het was en bleef 1-1. Een resultaat waarmee Roda zich het meest gelukkig mocht prijzen.

Foto: Peter Trompetter Fotografie