Hoofdmenu

Social Sofa bij Stichting Sociaal Centrum Eijsden

Op 14 april a.s. wordt bij Stichting SCE, Prins Hendrikstraat 21 te Eijsden door Social Sofa (Tilburg) een (kale) social sofa bezorgd. SCE heeft de filosofie achter de Social Sofa omarmt (zie ook https://socialsofa.com). 21 April 2023 volgt een workshop mozaïeken, verzorgd door de zeer ervaren mozaïekgroep uit Valkenburg. De workshop is bedoeld voor de coördinatoren van het eerste uur. Zij kunnen hun opgedane kennis en vaardigheden vervolgens binnen de SCE-mozaïekclub verder brengen. De mozaïekgroep uit Valkenburg heeft inmiddels al enkele sofa’s gemozaïekt en er komen er zeker nog twee bij. Een mooi voorbeeld van samenwerking over de gemeentegrenzen heen.

Het ontwerp voor de sofa in Eijsden is gemaakt door de bekende kunstenaar Stan Spauwen. Hij heeft gekozen voor een ontwerp gebaseerd op de Bronktraditie in Eijsden. Het ontwerp is getiteld “Broenk Paradies”. Een tweetal foto’s van het ontwerp en een poster zijn als bijlage bij dit bericht gevoegd.

Bij de officiële opening van ons pand op zaterdag 17 september 2022 zijn de eerste steentjes voor de te mozaïeken sofa symbolisch gelegd door burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Eijsden- Margraten en door gedeputeerde Madeleine van Toorenburg. Omdat we toen de wintermaanden ingingen en de bank buiten zou worden gemozaïekt, hebben we het daadwerkelijk mozaïeken van de bank uitgesteld tot dit voorjaar en zomer.

Na de workshop op 21 april gaan we in kleine groepjes (maximaal 6 personen) mozaïeken. Daarbij is het de bedoeling dat iedereen die mee wil mozaïeken daartoe de gelegenheid krijgt. Zo is niet alleen het eindresultaat (een mooie bank in de voortuin van SCE, waarop je kunt uitrusten en wat kletsen), maar ook het maakproces een sociaal gebeuren voor alle inwoners van de gemeente.

Zo zal in de zomermaanden langzaam maar zeker de kale betonnen bank veranderen in een hele mooie en kleurrijke social sofa. Met dank aan onze sponsoren: Gemeente Eijsden-Margraten, Lions Club Eijsden-Margraten, Stichting Oud Papier Eijsden, Peerboom Bouw, KNHM Foundation. We zijn nog in afwachting van een (positieve) beslissing van de Provincie Limburg.

Foto en Tekst: Stichting Sociaal Centrum Eijsden

 (Volgend nieuwsbericht) »