VREDESPLATFORM HEERLEN : 26 maart, Lentevredeswandeling.

Onze wereld wordt geteisterd door conflicten, oorlogen en geweld. In Oekraïne en bijvoorbeeld Jemen en Syrië worden nog steeds oorlogen uitgevochten; in Afghanistan en Iran worden vrouwen onmenselijk behandeld. In veel landen worden de mensenrechten geschonden. Ook in onze verscheurde samenleving zijn er veel conflicten en tegenstellingen die vragen om onderlinge vrede. Hoop op vrede kan vaak aanvoelen als een verre droom. 

Ondanks de uitdagingen en obstakels blijft het verlangen naar vrede een forse kracht die individuen en gemeenschappen drijft om te streven naar een betere toekomst. Het Vredesplatform Heerlen wil in deze tijd een teken van hoop bieden. Daarvoor organiseert het platform op zondag 26 maart een Lentevredeswandeling voor het hele gezin. 

De lente is het seizoen waarin een nieuw begin mogelijk is. Bloemen en planten gaan weer groeien en bloeien. Hopelijk worden ook vredesbesprekingen mogelijk en stoppen conflicten. Dat is de boodschap van hoop die het Vredesplatform onder de aandacht wil brengen. 

De Lentevredeswandeling is iets meer dan 2 km lang door de natuur van de Aambos, over goed begaanbare en berijdbare paden. Er zijn onderweg twee pauzes, waarin enkele gedichten worden voorgedragen, muziek wordt gemaakt en vredesbloemen worden geplaatst. De wandeling wordt afgesloten in Café Pelt met een muzikaal optreden. In verband met de ‘vlaai’ wordt het gewaardeerd als men zich van tevoren aanmeldt.

Zondag 26 maart 2023, 14.00 – ± 16.30 uur
Startpunt: Vredeskapel / Joods monument, Akerstraat bij nr. 37a, 6411GW.

Eindpunt: Café Pelt, Pancratiusplein 48, 6411 JZ in het centrum van Heerlen.

Deze activiteit wordt georganiseerd door het Vredesplatform Heerlen, Vredesburo en Apostolisch Genootschap.

 

Foto en Tekst Vredesplatform Heerlen