Hoofdmenu

VC Landgraaf volleybal mama’s geven promotiedroom Jokers en oud-trainer Peter Arets stevige knauw

In de Dames Derde divisie B werd VC Olympia Panningen vorige week al met vlag en wimpel kampioen. Umoye/Jokers VC Maastricht, met de gepokt en gemazelde Heerlense trainer-coach Peter Arets aan het roer, had dit seizoen lange tijd de beste papieren voor plek twee en daarmee de tweede promotieplek naar de tweede divisie. Maar zaterdagavond kregen de promotiekansen van Peter Arets en zijn jeugdige team een forse deuk. VC Landgraaf stuntte met een knappe 1-3 (17-25, 23-25, 23-25, 25-22) overwinning in sporthal De Heeg.    

De stemming na afloop sprak boekdelen. Diepe ontgoocheling bij de thuisploeg, vreugde en euforie in het Landgraafse kamp. Ego strelend voor een team van overwegend plus speelsters en zeker balsem voor de ziel van speelsters als Fenna Kooy en Petri Monsweije, die tien jaar geleden onder toenmalig VC Landgraaf trainer Peter Arts in de top van de eerste divisie speelden en toen nipt naast promotie naar de Topklasse grepen. Voor Peter Arets daarentegen waren de druiven bijzonder zuur, na de verloren prestigestrijd. Nu de kaarten opnieuw zijn geschud heeft vooralsnog promovendus VC Weert, dat nu twee punten meer telt dan Jokers en daarnaast ook nog een inhaalduel tegoed heeft, de beste kansen op de tweede promotieplek. Al is de promotierace nog verre van gelopen. Met VC Weert, Jokers VC, Vocala en Nuvoc Eindhoven bivakkeren actueel vier teams op een zakdoek.

Jokers- mannen oppermachtig tegen VCL, in Limburgse derby    

De mannenhoofdmacht van VC Umoye/Jokers VC Maastricht dat eerder dit seizoen in Landgraaf werd afgetroefd door VC Landgraaf (3-1 toen) liet zich in sporthal de Heeg geen tweede keer verrassen. De oppermachtige thuisploeg revancheerde zich in de beladen Limburgse volleybalderby met een 4-0 zege. Na de vijfpunter kan het kampioenschap de koploper in de tweede divisie amper nog ontgaan. VC Landgraaf daarentegen moet in de komende drie thuisduels nog de nodige punten vergaren om boven de degradatieplaatsen te blijven.